24 Haziran 2012 09:45

26 ülkenin kadınları İstanbul’da buluştu

BDP Kadın Meclisi’nin öncülüğünde Sosyalist Entenasyonal Kadınlar İstanbul Bölge Toplantısına 4 kıta ve 26 ülkeden kadınlar katıldı.“Kadınlar sorunları diyalog ve tartışma yoluyla çözüyor” başlığıyla Taksim Hill Otel’de BDP kadın milletvekilleri, CHP Kadın Kolları Başkanı’nın katılımıyla g

26 ülkenin kadınları İstanbul’da buluştu
Paylaş

BDP Kadın Meclisi’nin öncülüğünde Sosyalist Entenasyonal Kadınlar İstanbul Bölge Toplantısına 4 kıta ve 26 ülkeden kadınlar katıldı.
“Kadınlar sorunları diyalog ve tartışma yoluyla çözüyor” başlığıyla Taksim Hill Otel’de BDP kadın milletvekilleri, CHP Kadın Kolları Başkanı’nın katılımıyla gerçekleşen toplantıda ilk konuşmayı Sosyalist Enternasyonal Kadınlar (SIW) Başkanı Pia Locatelli yaptı. Locatelli, insan hakları, kadın hakları, Kürt halkının hakları konusunda Türkiye’nin kritik bir dönemeçte olduğunu söyledi. Locatelli, cezaevlerinde aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın da olduğu kadınlara dikkat çekti. Türkiye’nin giderek muhafazakar ve otoriter bir yapıya doğru gittiğini belirten Locatelli, Türkiye’nin AB’den uzaklaştığını söyledi. Kürtaj ve sezaryen ile ilgili son tartışmalara da dikkat çeken Locatelli, bu yasaklama tartışmalarının daha büyük bir planın parçası olduğunu düşündüğünü ifade etti.
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak da Türkiye’nin kadın hakları konusunda kritik bir eşikte durduğunu ifade etti. Bu buluşmanın uluslararası kadın dayanışmasına önemli katkıları olacağına inandığını belirten Kışanak, neo-liberal politikaların mağdurlarının kadınlar olduğunu söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de belediye ‘kaçak baz’ları sökmeye başladı

SONRAKİ HABER

Derik'te polis aracına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...