24 Haziran 2012 09:44

LYS maratonu sona erdi

ÜNİVERSİTEYE girişte ikinci aşama olarak uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) ile sona erdi. Tek oturum olarak uygulanan sınavda 308 bin 702 aday ter döktü. Öğrenci velileri ise merakla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi.Üniversite adaylarının 2012 LYS maratonu Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2)

LYS maratonu sona erdi
Paylaş

ÜNİVERSİTEYE girişte ikinci aşama olarak uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) ile sona erdi. Tek oturum olarak uygulanan sınavda 308 bin 702 aday ter döktü. Öğrenci velileri ise merakla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi.
Üniversite adaylarının 2012 LYS maratonu Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) ile sona erdi. Fizik, Kimya ve Biyoloji testlerinin yer aldığı oturum saat 10.00’da başladı. Tek oturum olarak uygulanan LYS-2’de 308 bin 702 aday başarılı olmak için ter döktü. Toplam 135 dakika süren sınavda Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerinin her birinden 30 soru soruldu.
Adaylara, her test için 45 dakika süre verildi. Tüm sınavlarda testler ayrı soru kitapçıklarında bulunurken, tek cevap kağıdı kullanıldı.
Adaylar sınavda ter dökerken yakınları da sınav merkezlerinin önünde heyecanla çocuklarını bekledi. Aileler, zorlu sınav sürecinde çocuklarına ellerinden geldiği kadarıyla destek olmaya çalıştıklarını söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Fazıl Say’dan bir dünya prömiyeri

SONRAKİ HABER

İzmir’de belediye ‘kaçak baz’ları sökmeye başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa