05 Nisan 2017 10:29

İş cinayetleri yaşanıyor, Bakan 'para cezası kestik' diyor

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Bilkent Şehir Hastanesi inşaatında işçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için soru önergesi verdi.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir,  Bilkent Şehir Hastanesi’ndeki hastane inşaatında iş güvenliği önlemleri alınmadığından iş cinayetleri yaşandığı iddialarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ya sordu. Bakan Müezzinoğlu, başka bir soru önergesine verdiği yanıtta, inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünde gerçekleştirilen teftişler sonucunda  idari para cezası uygulanmasının istendiğini söylemekle yetinmişti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir,  Bilkent Şehir Hastanesi inşaatında işçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi. CHP'li Emir önergesinde,  inşaat sırasında yeterli iş güvenliğinin sağlanmaması nedeniyle işçi ölümleri yaşandığını, işçilerin paralarını dahi almadığı iddialarına yanıt verilmesini isteyerek, “ Hastanede iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı ya da yetersiz olduğu, bu nedenle de işçi ölümlerinin yaşandığı doğru mudur? Doğruysa inşaatın başladığı tarihten 23 Mart 2017 tarihine kadar kaç işçi hayatını kaybetmiştir, ölen işçilerin ailelerine hangi haklar tanınmıştır?” diye sordu. CHP'li Emir önergesinde, inşaatta çalışan işçilerin sigortalı olup olmadığının, işçilerin aylık ücretlerini gecikmeli alıp almadığının da açıklanmasını talep etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha önce  HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş'ın soru önergesine verdiği yanıtta, 8 yılda inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden gerçekleştirilen teftişler sonucunda 5 bin 646 işyerinde işin durdurulması veya kısmi durdurulması yönünde kararı verildiğini, bunun yanı sıra tespit edilen mevzuata aykırılıklar için idari para cezası uygulanmasının istendiğini söylemekle yetinmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atatürk'ün fotoğrafı yerine Erdoğan'ınki asıldı iddiası

SONRAKİ HABER

Şemdinli'de 1 köy ve 3 mezrada yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa