05 Nisan 2017 09:05

Fenerbahçe'de final-four sınavı

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nin normal sezonu son maçında Barcelona Lassa'yı konuk edecek.  

Paylaş

Üst tura çıkmayı garantileyen ancak son haftalarda düşüş yaşayan sarı-lacivertli ekip saat 20.45'te Ülker Sports Arena'da oynanacak maçı kazanarak 4. olabilmek için sahaya çıkacak. 

Ligde 18 galibiyetli Panathinaikos, dördüncü sırada yer alırken, Fenerbahçe ile aynı galibiyete sahip Baskonia beşinci ve Anadolu Efes de altıncı sırada bulunuyor. Rakiplerinin arkasında bulunan sarı-lacivertli takım, ligde 4. olabilmesi için kendi maçını kazanıp, Panathinaikos Superfoods, Baskonia ve Anadolu Efes'in mağlubiyetlerini bekleyecek. Finaller öncesi oynanacak son ve 30. haftada Panathinaikos, Maccabi FOX'a konuk olacak. Baskonia, son hafta maçını evinde Zalgiris ile yapacak. Anadolu Efes ise deplasmanda lider Real Madrid'in karşısına çıkacak.

Avrupa Ligi'nde 29 maçta 17 galibiyet ve 12 yenilgi alan sarı-lacivertli takımın sıralamadaki durumunu belli edecek son maçlarda rakipleri kaybederse, Panathinaikos Superfoods'un ikili averajda önünde olduğu için Fenerbahçe normal sezonu 4. bitirecek.

Fenerbahçe'nin 4. olabilmesi için zor da olsa bir şansı daha bulunuyor. 30. haftada Fenerbahçe ve Anadolu Efes rakiplerini yenip, Panathinaikos Superfoods ile Baskonia kaybettiği takdirde üçlü averaj devreye girecek. Böyle bir sonucun çıkması durumunda Fenerbahçe, Panathinaikos Superfoods ile Anadolu Efes, normal sezonu aynı galibiyetle tamamlayacak. Fenerbahçe 3'lü averajda 4., Anadolu Efes 5., Panathinaikos Superfoods 6. olacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: O vekili partiden atmazsan bu CHP gider

SONRAKİ HABER

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...