05 Nisan 2017 08:46

Malatya'da EMEP ve ESP binalarına saldırı

Malatya'da EMEP ve ESP il örgütü binalarına dönük saldırıda parti tabelaları ateşe verildi. EMEP, 'Bu saldırı 'Hayır'a yöneliktir' dedi.

Paylaş

Malatya'da bu sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce Emek Partisi (EMEP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Malatya İl örgütlerinin bulunduğu binaya saldırı gerçekleştirildi. Bina girişindeki tabelalar sökülüp paspaslarla ateşe verildi. Saldırı sırasında parti binalarının boş olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili EMEP İl Başkanı Kemal Gültekin Evrensel'e açıklamada bulundu. Sabah saatlerinde parti binasını açan arkadaşlarının tabelalarının yakıldığına dair bilgi verdiklerini söyleyen Gültekin, "İl binamıza geldiğimizde güvenlik şube ekiplerinin olay yerinde inceleme başlattığını gördük. İl binalarımızda tabelarının yakılması dışında herhangi bir maddi hasar tespit etmedik" dedi.

'HAYIR'A YÖNELİK BİR SALDIRI

Kundaklama girişiminin başkanlık referandumunda 'Hayır' çalışması yürütenlere yönelik bir saldırı olduğunu söyleyen Gültekin, "Ülke genelinde referandumda tavrını hayırdan yana koyan siyaset ve bireylere yönelik saldırı, iktidarın politikalarının bir parçasıdır. İktidar devletin bütün imkanlarını kullanarak propaganda yaparken, başkanlığa hayır diyenlere hemen her gün benzer saldırılar gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı ve iktidar partisinin temsilcileri hayır diyenleri terörist olarak yaftalıyor. Hayırcılara yönelik saldırılar mülki amir ve AKP'nin önde gelenleri tarafından ifade özgürlüğü olarak lanse ediliyor. İlimizdeki saldırı da bütün bu söylemlerin bir parçası olarak gerçekleşmiştir. Bu saldırıları planlayanlar bilmelidir ki diktatörlüğe ve faşizme karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte hayırı büyütmeye, hayırın sesini yükseltmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL )

ÖNCEKİ HABER

Sami Elvan: Emri verenler de yargılansın

SONRAKİ HABER

Erdoğan: O vekili partiden atmazsan bu CHP gider

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa