05 Nisan 2017 08:07

Tüm Bel-Sen: Başkanlıkla kayyım rejimi kurumsallaşacak

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, başkanlık sistemiyle yerel yönetimlerin halkın iradesinden koparılacağını söyledi.

Paylaş

KESK'e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Merkezi 16 Nisan referandumunda oylanacak anayasa değişikliğine 'Hayır” diyeceklerini açıkladı. Tüm Bel-Sen Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol yerel yönetim emekçilerinin toplumun hiçbir kesiminin taleplerini karşılamayan, Türkiye'nin demokrasi deneyimini hiçe sayan, parlamenter sistemin köklü biçimde değiştirilmesini dayatan anayasa değişiklik paketine 'Hayır' diyeceğini söyledi. Anayasa değişiklik paketinin süreklileştirilmiş bir OHAL ve KHK rejimi onaylatma paketi olduğunu belirten Erol, iş ve yaşam güvencesinin gasp edilmesinin yasallaştırılmasının amaçlandığını kaydetti.

'YEREL YÖNETİMLER HALKIN İRADESİNDEN KOPARILACAK'

Erol anayasa değişikliği ile yerel yönetimlerin halkın iradesinden koparılacağını ve kayyum rejiminin kurumsallaşacağını belirtti. Anayasa ve uluslararası sözleşmelere aykırı bir biçimde sendikal faaliyetlerin suç kapsamına gireceğini ifade eden Erol sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bütün demokrasi birikimini hiçe sayarak tekçiliği kurumsallaştırmayı ve toplumsal ayrışmayı körükleyen anasayasa değişikliği paketine ilişkin tüm yerel yönetim emekçilerini ve halkımızı 16 Nisan referandumunda bizimle birlikte 'Hayır' oyu kullanmaya davet ediyoruz”. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP: İdlib saldırısının sorumluları açığa çıkarılmalı

SONRAKİ HABER

Almanya'dan Türkiye'deki bağımsız basına destek kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...