24 Haziran 2012 09:38

Annelerden, annelere bir çağrı daha

SİİRT Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri asker annelerine bir kez daha seslendi. Barış Anneleri adına açıkalama yapan Hediye Özer, “Akan kardeş kanının durması için birlikte hareket edelim” dedi.Dağlıca’da geçtüğümiz günlerde yaşanan ve çok sayıda gencin ölümüyle sonuçlanan ç

Annelerden, annelere bir çağrı daha
Paylaş

SİİRT Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri asker annelerine bir kez daha seslendi. Barış Anneleri adına açıkalama yapan Hediye Özer, “Akan kardeş kanının durması için birlikte hareket edelim” dedi.
Dağlıca’da geçtüğümiz günlerde yaşanan ve çok sayıda gencin ölümüyle sonuçlanan çatışmanın ardından asker annelerine ‘Savaşı brilikte durduralım’ çağrısı yapan Siirt Barış Anneleri İnisiyatifi çağrılarını yineledi. Askeri operasyonlarla birlikte artan can kayıplarına dikkat çekmek ve asker annelerine çağrıda bulunmak amacıyla BDP Siirt İl binasında basın toplantısı düzenleyen Barış Anneleri adına konuşan Hediye Özer, barış umutlarının her gün biraz daha azaldığını ve gerilimin yükseldiğini, cezaevlerinde tutuklulara yönelik insanlık dışı uygulamaların da gelinen noktayı gösterdiğini belirterek, “Cezaevleri doldu, kapasitenin çok üstünde tutuklu bulunuyor koğuşlarda. İnsanların yaşam koşulları bu şekilde daha da zorlaştırılıyor. Artan askeri ve siyasi operasyonlara derhal son verilmeli” dedi.
Bölge’de ağır bir savaş yürütüldüğünü belirten Özer, “Barış Anneleri olarak, asker annelerine çağrıda bulunuyoruz. Akan kardeş kanının durması, yüreğimizin yanmaması ve kalıcı barışın sağlanması için birlikte hareket edelim. Bu savaşa son vermek için ortak çaba sarf edelim” dedi. Asker annelerinin devlet yetkililerinden hesap sorması gerektiğini söyleyen Özer, Başbakan Tayip Erdoğan’ın annesi öldüğünde ağladığını hatırlatarak, “Bir evlat annesi için ağlıyorsa, bir annenin evladının yaşamını yitirmesinin ne demek olduğunu da anlaması gerekir” dedi. Köy korucularına da seslenen Özer, “Kardeş kanı dökmeyin. Artık silahlarınızı bırakın” dedi. Her iki taraftan da ölüm haberi almak istemediklerini belirten Özer, kalıcı barışın sağlanması için müzakerelerin bir an önce başlatılması gerektiğini söyledi. Özer, müzakere için de Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride son verilmesi ve kendisiyle diyalog kurulması çağrısı yaptı. (SİİRT)


TSK SINIR ÖTESİNİ BOMBALADI

ANNELERİN barış çağrısı yaptığı saatlerde Genelkurmay Başkanlığı da Federal Kürdistan Bölgesi’nde PKK’ye ait 9 hedefin savaş uçakları tarafından vurulduğunu duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, yapılan keşif ve hedef analizi sonuçlarına istinaden, çoğunluğu Kandil Bölgesi’nde olmak üzere, Irak’ın kuzeyinde tespit edilen 9 hedefin (barınak ve mağara), Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından, 22-24 Haziran 2012 tarihleri arasında, tam isabetle vurulduğu kaydedildi.  (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Koçerler artık huzur istiyor

SONRAKİ HABER

Fazıl Say’dan bir dünya prömiyeri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...