24 Haziran 2012 09:37

Koçerler artık huzur istiyor

SÜREKLİ çatışmalarla gündemde olan Şenyayla’da çadır kuran koçerler, operasyon ve çatışmalar nedeniyle endişeliMuş merkeze bağlı ve Diyarbakır ile Bingöl sınırların kesiştiği noktada bulunan Şenyayla aylardır operasyon ve çatışmalarla gündemde. 80’e yakın koçer aile havaların ısınmasıyla yenid

Koçerler artık huzur istiyor
Paylaş

SÜREKLİ çatışmalarla gündemde olan Şenyayla’da çadır kuran koçerler, operasyon ve çatışmalar nedeniyle endişeli
Muş merkeze bağlı ve Diyarbakır ile Bingöl sınırların kesiştiği noktada bulunan Şenyayla aylardır operasyon ve çatışmalarla gündemde. 80’e yakın koçer aile havaların ısınmasıyla yeniden yaylaya giderek çadırlarını kurdu. Sonbahara kadar yaylada kalacak olan koçerler, hayvanlarını otlatmaya başladı. Yaylaya yerleşen koçerlerin en büyük korkusu ise çatışma ve operasyonlar. Koçerler, artık huzurlu bir ortamda yaşamak istediklerini söylüyorlar.
Diyarbakır’dan gelen koçerlerden Hamit Aslan, sürekli operasyon, çatışma ve ölüm korkusuyla yaşadıklarını belirterek, “Artık huzurlu bir ortamda yaşamak istiyoruz.. Biz koçerler yaz aylarında yaylaları dolaşıyoruz. Bazen kent kent dolaşıyoruz. Bu yıl da buraya geldik. En büyük korkumuz operasyonlar. Zaten çok zor şartlar altında yaşıyoruz. Bir de bu uygulamalar oldu mu daha fazla sıkıntı yaşıyoruz” diyor.
Bu yıl operasyonlar nedeniyle yaylaya bir ay gecikmeli geldiklerini söyleyen İbrahim Altun da “Sürekli korkuyla yaşıyoruz” diyor. (Muş/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Komutanlık, Genelkurmay’ı yalanladı

SONRAKİ HABER

Annelerden, annelere bir çağrı daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...