24 Haziran 2012 09:35

Savaşı gazeteler başlattı bile!

SURİYE’nin kendi hava sahasına giren TSK’ya ait savaş uçağını düşürmesi doğal olarak medyanın da ana gündemini oluşturdu. Bazı  medya organları durumu soğukkanlılıkla karşılarken kimi medya organları da fırsat bu fırsat anlayışıyla savaş çığırtkanlığında sınır tanımadı.Milliyet gazetesi “Uluslar arası Saha

Savaşı gazeteler başlattı bile!
Paylaş

SURİYE’nin kendi hava sahasına giren TSK’ya ait savaş uçağını düşürmesi doğal olarak medyanın da ana gündemini oluşturdu. Bazı  medya organları durumu soğukkanlılıkla karşılarken kimi medya organları da fırsat bu fırsat anlayışıyla savaş çığırtkanlığında sınır tanımadı.
Milliyet gazetesi “Uluslar arası Sahada Uyarmadan Vurdular” derken, henüz açıklamalar bile net değil ve olay açıklığa tam olarak çıkmamışken, spot ve haberlerle birlikte savaş yanlısı bir tutum sergiledi. Posta gazetesi “Rus Ruleti” manşetiyle, Türk uçağının Rusya’nın Suriye’de kurduğu bir radar üssünden tespit edildikten sonra vurulduğu şeklindeki haberi ile sadece Suriye değil ama Rusya’yı da hedef göstererek kendini aşmış oldu. Zaman “Uçak Uyarılmadan Düşürüldü Akdeniz’de Kasıt Şüphesi Büyüyor” sözüyle temkinli yaklaşmaya çalışır bir hava içersinde bilinçaltına Suriye düşmanlığı yerleştirmeye çalıştı. Ama en “vurucu” manşet Vatan’daydı; “ Eğitim Uçuşunda Alçakça Vurdular”. Anlaşılan Vatan’ın ülkeler arası bir emperyalist savaştan beklentileri var ki şimdiden yatırım yapmaya başlamış. “Kasıt Varsa Bedeli Ağır Olur” manşetiyle Yeni Şafak, efelik yapmayı tercih etmiş. Star ise “Suriye Özür Telaşında” yorumuyla Suriye’nin suçlu olduğu ve hatasını kapatmak için bir telaş içine düştü diyerek Suriye’yi küçümser bir hava yaratıp Hükümetin Suriye konusunda uyguladığı politikaları meşrulaştırıyor.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İki gazeteci daha gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Komutanlık, Genelkurmay’ı yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa