24 Haziran 2012 09:32

İşçilerin kimlikleri DNA ile belirlenebildi

ESKİŞEHİR’de Oto Tamirciler Sitesi’nde, makine üretmek için kiralanan ancak kaçak yollarla kimyasal madde imalat edildiği belirlenen atölyede meydana gelen patlamada ölen işçilerin cesetlerinin kime ait olduğu DNA yoluyla tespit edildi.75. Yıl Oto Tamirciler ve Tornacılar Sitesi’nde bir işyerinde meydana gelen patlama ve ç

İşçilerin kimlikleri DNA ile belirlenebildi
Paylaş

ESKİŞEHİR’de Oto Tamirciler Sitesi’nde, makine üretmek için kiralanan ancak kaçak yollarla kimyasal madde imalat edildiği belirlenen atölyede meydana gelen patlamada ölen işçilerin cesetlerinin kime ait olduğu DNA yoluyla tespit edildi.
75. Yıl Oto Tamirciler ve Tornacılar Sitesi’nde bir işyerinde meydana gelen patlama ve çıkan yangında, Biyoloji Mühendisi Melik Duran (27), Ahmet Uysal (23), Umut Küçükarabacı (23), İsmail Tünel (22) olay yerinde yanarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna götürülen ve etleri yandığı için sadece kemikleri kalan işçilerin cesetlerinin kime ait olduğu belirlenememişti. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan ve iki gündür süren DNA çalışmaları sonuçlandı. Ailelerden alınan kan örneklerinden yola çıkılarak yapılan çalışmalar sonunda, ölen işçilerin cesetlerinin kime ait olduğu belirlendi. Yapılan çalışmalar ardından, cesetler ailelere teslim edilmeye başlandı. Biyoloji mühendisi olan ve sigortasız çalıştırıldığı öğrenilen Melik Duran’ın cenazesi, ailesi tarafından sabah saatlerinde teslim alındı.
Duran’ın, Tokat’a götürülen cenazesi, Zile ilçesinde toprağa verilecek. İşçilerin ikisi için Eskibağlar Mahallesi Kırım Camii’nde, diğer bir işçinin ise Hacı Yunus Camii’nde ikindi namazına müteakip yapılacak cenaze töreni ardından toprağa verileceği kaydedildi. Öte yandan, patlamanın olduğu iş yeri sahibi Zafer Akansel, dün akşam çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
(ESKİŞEHİR)

ÖNCEKİ HABER

Kooperatifçilik radikal şekilde ele alınmalı

SONRAKİ HABER

İki gazeteci daha gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...