04 Nisan 2017 16:03

HDP'li Nursel Aydoğan'ın duruşması ertelendi

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'li Nursel Aydoğan hakkında 'örgüt propagandası yapma' gerekçesiyle açılan davanın 2. duruşması ertelendi.

Paylaş

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında "örgüt propagandası yapmak" gerekçesiyle açılan davanın ikinci duruşması ertelendi.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın 1 Mayıs 2012 yılında, Mardin'de düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşmadan dolayı hakkında "örgüt propagandası yapmak" gerekçesiyle açılan davanın 2'nci duruşması Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan duruşmaya, Aydoğan'ın avukatlarının yanı sıra HDP Mardin milletvekili Ali Atalan katıldı. Aydoğan ise tutuklu bulunduğu cezaevinde SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı.

Yapılan kimlik tespitinin ardından söz alan Aydoğan'ın avukatı Kadri Tunç, müvekkilinin milletvekili olduğu için sarf ettiği sözler nedeniyle yasama sorumluluğunun bulunmadığını ifade ederek, davanın düşmesini talep etti.

AYDOĞAN: HUKUKSUZ OPERASYONLAR İLE TUTUKLANDIK

Avukat taleplerinin kabul edilmemesinin ardından Aydoğan savunmasını yaptı. Aydoğan, "Milletvekilliğim anayasaya aykırı olarak kaldırılmıştır. Daha sonra hukuksuz operasyonlarla tutuklandık. Anayasa Mahkemesi milletvekili tutuklu yargılanamaz diye içtihatta bulunduğu halde 5 aydan beri tutukluyum. Anayasa mahkemesine bireysel başvuruda bulundum. Ancak şu ana kadar cevap verilmemiştir. Aradan zaman geçtiği için konuşmayı tam anlamıyla hatırlamıyorum. İddianamemde bir kısma yer verilmiştir. Konuşmada sendikal işçi sorunları ve Kürt sorununa değindim. Ben konuşmamın tamamının çözümünü talep ediyorum. Duruşmadan önce gönderilmesi durumunda ayrıntılı savunma yapmak istiyorum. Kürt sorununun demokratik, siyasal, barışçıl yöntemle çözülmesi için elimden gelen her türlü çabayı sarf ettim. 2012 tarihli çatışmaların en çok yaşandığı ve yaklaşık binin üzerinde insanın öldüğü bir dönemdir. Bu konuşmalar neticesinde 2012 yılının son aylarında barış süreci şeklinde bir süreç başladı. Konuşmamdaki konuyu ifade etme biçimim biraz sıkıntılı olabilir. Daha uygun cümleler söyleyebilirdim. Ancak gelişigüzel konuşma olduğu için kasıtlı seçilen cümleler değildir. Amacım Kürt sorunun çözümüne katkı sunmaktır. Yoksa propaganda amacıyla konuşmadım. Konuşmamın içeriği çözüm olarak bana gönderildiğinde detaylı savunmamı yapmak istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti yapılan savunmanın ardından duruşmayı 1 Haziran tarihine erteledi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP’nin referandum şarkısı Türkiye genelinde yasaklandı

SONRAKİ HABER

'İdlib'de kimyasal saldırı' iddiası BM gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...