04 Nisan 2017 13:59

Irmak ve Beştaş’tan açlık greviyle ilgili duyarlılık çağrısı

HDP’li vekiller Meral Danış Beştaş ve Selma Irmak cezaevlerinde süren açlık grevleriyle ilgili duyarlılık çağrısı yaptı.

Paylaş

Silivri Cezaevinde açlık grevinde olan beştaş açlık grevinin dördüncü gününde olduğunu belirterek “Şakran Cezaevi başta olmak üzere Tekirdağ Cezaevi ve diğer cezaevlerinde devam eden açlık grevleri artık ölüm sınırına dayanmıştır. 1 Nisan 2017 tarihi itibariyle başlatmış olduğumuz açlık grevi eylemimiz tek kelime ile 'hukuka ve yasaya uyulması çağrısı’dır. Nitekim, açlık grevindeki mahpusların talepleri insani ve hukukidir” dedi.

Açlık grevine katılan milletvekillerinin, kendileriyle ilgili talebi olmadığını vurgulayan Beştaş Şunları söyledi: “Talebimiz; süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinin başlangıç dayanağı olan, cezaevlerinde gayri insani ve onur kırıcı uygulamalara son verilmesidir.”


Kandıra Cezaevi’nde bulunan Selma Irmak da bir açıklama yaparak 50. gününe yaklaşan açlık greviyle ilgili duyarlılık çağrısı yaparak şunları söyledi: “Sivil toplum örgütleri ve demokrasi güçleri başta olmak üzere tüm halkımızı cezaevlerindeki hak ihlalleri konusunda ve süresiz dönüşümsüz devam eden açlık grevleri konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Yine hükümeti derhal OHAL’i kaldırmaya, cezaevleri üzerindeki tecrit ve baskı politikalarına son vermeye ve Kürt sorununun çözümü noktasında demokratik kanalları açarak barış ve diyalogu esas almaya çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu kongresini iptal etti

SONRAKİ HABER

4+4+4’ün eğitimi getirdiği nokta:Ya özele, ya imam hatibe! 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...