04 Nisan 2017 12:44

‘Talepler karşılanmıyor baskılar artırılıyor’

Cezaevlerinde süren açlık grevlerine ilişkin bilgi veren Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi, karşılanması yerine baskıların arttırıldığını söyledi.

Paylaş

Ege Bölgesi’nde bulunan cezaevlerinde süren açlık grevlerine ilişkin bilgi veren Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi İzmir Sözcüsü Selma Altan, tutukluların taleplerinin karşılanması yerine baskıların arttırıldığını söyledi.

"PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki görüş yasağının kaldırılması, cezaevlerindeki koşullarının iyileştirilmesi, düşünceleri ve siyasal çalışmaları nedeniyle aralıksız olarak sürdürülen gözaltı ve tutuklamaların sona erdirilmesi, halka yönelik askeri ve siyasi baskının sona erdirilmesi” talebiyle başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi Şakran Cezaevinde 49’uncu günü geri de bıraktı. Manisa, Kırıklar F1, F2, Menemen T ve R Tipi Burhaniye, Bandırma, Salihli ve Kepsüt Cezaevlerinde kalan tutukluların başlattığı süreli dönüşümlü açlık grevi ise 21’inci gününe girdi. Açlık grevine giren tutuklulara, hücre cezası, gazete, dergi ve kitapların yasaklanması gibi uygulamaların arttırılarak devam ettiği belirtildi. Şakran’da tutuklular ile görüşen insan hakları savunucuları ve ailelerin verdiği bilgilere göre, kilo kaybı, ayakta durmada zorlanma ve diş dökülmesi gibi sağlık sorunlarının başlandığı vurgulandı. Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifinin verdiği bilgiye göre, açlık grevlerinin 21 günü geride bıraktığı Manisa Cezaevinde yaka kartı uygulaması dayatılıyor, kabul etmeyen tutuklulara “işkence” boyutuna varan baskılar yapılıyor. Ayrıca Manisa ve Kırıklar F1, F2 Cezaevlerinde koğuşlara baskın düzenlendiği ileri sürüldü. Menemen R Tipi Cezaevinde ise, hasta tutukluların tedavilerinin aksatıldığı bu yüzden hasta mahpusların sağlık durumlarının ağırlaştığı belirtildi. Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi İzmir Sözcüsü Selma Altan, tutuklulara “tecrit için de tecrit” yaşatıldığına dikkat çekti ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu ve kamuoyuna çağrıda bulunarak “Cezaevleri ölüm evlerine dönmeden bir an önce harekete geçilmeli” dedi. (İzmir/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyorlar

SONRAKİ HABER

Dersim’de gözaltı sayısı 39’a yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...