04 Nisan 2017 11:31

Konak Belediye Başkanı Pekdaş, görevdeki 3 yılını anlattı

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, görevdeki 3. yılını gazetecilerle düzenlediği kahvaltılı toplantıda değerlendirdi.

Paylaş

Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, görevde geride bıraktığı üç yılını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. İzmir’deki yerel ve ulusal medya temsilcileriyle Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen kahvaltıda buluşan Pekdaş, ’İnsan insana iyi gelir’ sözüyle hizmet üreterek üç yılda 64 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Bu yatırımlar sonucu üretilen hizmetle çocuklara, gençlere, kadınlara ve ileri yaşlardaki vatandaşlara ulaştıklarını söyleyen Pekdaş, onların kendilerini mutlu hissetmelerini, kente ve kendilerine iyi geldiklerini göstermek istediklerini dile getirdi.

Yeni semt merkezleri açtıklarını, ileri yaş merkezleri açmanın da büyük bir önemi olduğunu fark ettiklerini dile getiren Pekdaş, “Bir taraftan da spor yapılabilecek alanların sayısını artırdık, var olanları da elden geçirdik. Kente dokunmak açısından da spor merkezlerinin sayısını artırmak adına Gültepe'de Milli Emlak’tan tahsisini aldığımız eski ekmek fabrikasını aldık ve gelecek ay temelini atacağız” dedi.

‘TÜM ÇALIŞMALARIMIZ İNSAN ODAKLI’

Konak Belediyesi’nin 150 yıllık belediyecilik geçmişine sahip bir yerel yönetim olduğunu vurgulayan Pekdaş, geleceğe dair hedeflerini anlatarak, tüm çalışmaları insan odaklı planladıklarını söyledi.

Toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Pekdaş, referandum çalışmaları ve 16 Nisan'da çıkacak sonuçla ilgili olarak, “Bu ülkede kadınların özgürce yaşayabilmeleri, özgürce okuyabilmeleri, özgürce çalışabilmeleri açısından parlamenter demokrasinin önemli olduğunu biliyorum” dedi. Pekdaş, parlamenter demokrasinin iyileştirilmesi gerektiğine inandığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adıyla tanımlanan bir sistemin bize uygun olmadığını düşünüyorum” dedi.

‘TUTARSIZ VE İKİ YÜZLÜ BİR ANAYASA METNİ OLAMAZ’

Pekdaş, “Anayasanın 97 maddesine dokunan bir paket içinde yemin maddesine dokunulmuyor. Cumhurbaşkanı tarafsızlık üzerine yemin edecek ama partili bir Cumhurbaşkanı. Partili Cumhurbaşkanı parti üyelik formundaki üyelik yeminine mi bağlı kalacak, yoksa cumhurbaşkanlığı yeminindeki gibi tarafsızlığa mı bağlı kalacak. Bu kadar tutarsızlık, iki yüzlülük bir yasa metni olarak düzenlenemez. Ahlaka uygun bir Anayasa olmadığı için de geçmemesi gerektiğine, Türkiye’nin itibarı açısından da geçmemesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Referandum sonuçlarıyla ilgili tahminde de bulunan Pekdaş, 16 Nisan’da sandıktan Hayır çıkacağı konusunda umudunun yüksek olduğunu söyledi. Pekdaş, İzmir’de yüzde 70’in üzerinde, Türkiye genelinde ise yüzde 58 oranında Hayır çıkacağına inandığını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçileri kapı kulu olmayacak

SONRAKİ HABER

HDP’nin referandum şarkısı İzmir’de de yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...