01 Nisan 2011 14:26

Yeter artık söz liselilerin

Lise gençleri neden var? Neye hizmet eder? Dünyaya sıra arkadaşının omzuna basarak, üniversiteye girmek için mi gelir? Onun sorunu sadece Ali ile Veli’nin yaşları toplamı mıdır? Hayır! O da eğlenir, o da düşünür, o da üretir. Onun da talepleri vardır. Bu sistemin bir parçası olmayıp, düzeni değiştirebileceklerine onl

Paylaş
Hazal Kar


İstanbul, İzmir gibi illerde Emek Gençliği önderliğinde yapılan liseli şenlikleri liselilerin isteği üzerine Nisan ayında da Gaziantep’te yapılacak. Newroz ateşinden alınan coşkuyla şenliğimizi düzenleyeceğiz. Şenlikten aldığımız güçle de 1 Mayıs alanına yürüyeceğiz. Yapacağımız şenliği liseli arkadaşlarımızla konuştuk ve bu şenlik hakkındaki görüşlerini aldık.

Yusuf Özgüler (Dershane Öğrencisi)

Bu şenlik daha örgütlü daha bilinçli kendi sorunlarına karşı duyarlı olup ve mücadele edebilen bir gençlik yaratma amacıyla bir adım olacak. Bu şenlik sayesinde parasız, bilimsel, anadilde eğitim ve sınavsız üniversite talebimizi bir adım daha ileri taşımış olacağız.

Gençliğin bugün aldığı eğitim niteliksizdir ve aynı zamanda paralı eğitimle birlikte bizleri yarış atı gibi adil olmayan sadece parası olan kişilere hizmet sunan bir sistemle karşı karşıya bırakıyorlar. Gençler olarak bu taleplerle şenliğe katılacağız.

Hazal Oğulkanmış (Abdulkadir Konukoğlu Lisesi)

Bu şenlikte biz liseli gençler, birlikte bir şeyler yapmış olacağız. Aslında benzer sorunlarımızı konuşup bunlara karşı çözüm önerilerimizi üreteceğiz. Bu şenlik sayesinde liseli gençler olarak bir araya geleceğiz ve yalnız olmadığımızı göreceğiz. Hem de sınavlı eğitim sistemi yüzünden oluşan stresimizi biraz olsun atmış olacağız. Önümüzdeki süreçte önemli bir yere sahip olan 1 Mayıs’ı, 6 Mayıs’ı liseli arkadaşlarla birlikte konuşacağız. Böylece bize dayatılan paralı, ezberci eğitim sistemine karşı birleşmiş olacağız.

Sezin Uğur (Gaziantep Lisesi)

Bu şenlik; içinde tiyatro, müzik, sinevizyon gibi etkinlikler olması açısından zengin bir şenlik olacak. Antep’te ilk olması açısından önemli bir şenlik. Biz liseliler hem sorunlarımızı konuşup hem de bunlara karşı çözüm önerilerimizi tartışacağız. Farklı liselerden öğrenciler olarak bir araya geleceğiz. Bu açıdan da önemli bir şenlik. Ayrıca şenliği de liseliler kendileri hazırladığı için dayanışmayı, yardımlaşmayı öğreneceğimiz güzel bir etkinlik.

Hasan Çelik (Bayraktar Lisesi)

Antep’te buna benzer bir etkinlik hiç yapılmadı. Sadece konserler yapılıyor. Bu konserler de sadece eğlenmekle geçiyor. Ancak bu şenlik biz liseli öğrencilerin eğitim sistemindeki yaşadığımız sıkıntıları dile getireceğimiz ve bunlara karşı çözüm önerileri sunacağımız bir etkinlik olacak. Yapılacak bu şenlik iki sınav arasında gerçekleşeceğinden hem ilk sınavın stresini atmış hem de ikinci sınava motive olmuş olacağız.

Sinan Kurtgil (Hacı Sani Konukoğlu E. Meslek Lisesi)

Konserlerden farklı olarak genç arkadaşlarımız hayattan beklentilerini bu şenlikte kolayca dile getirebilirler. Genç arkadaşların hem eğlenip hem sorunlarını paylaştığı bir etkinlik olması açısından önemli bir şenlik.

Hüseyin Çelik (Hacı Sani Konukoğlu E. Meslek Lisesi)

Antep’te ilk olması açısından insanların eğlenceye bakışını değiştirebilir. Bence böyle bir şenlik geleneksel bir şenlik haline gelmesi, her sene yapılması gereken bir şenlik olmalı. Oraya gelen arkadaşlar sıkıntılarını paylaşacaklar. Ben bir meslek lisesi öğrencisiyim. Burada Anadolu, düz ve diğer liselerde okuyan arkadaşların sıkıntılarını öğrenebilecek, onlarla kendi sıkıntılarımı paylaşabileceğim.

ÖNCEKİ HABER

BM, Fildişi’ne yaptırım kararı aldı

SONRAKİ HABER

Liseliler kendi kürsüsünü oluşturuyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...