Oyun İçinde Oyun’un ilk gösterimi Londra’da yapılacak

Suat Eroğlu'nun, Erkan Can ve Nazmi Kırık'ın da rol aldığı kısa filmi 'Oyun içinde Oyun'un ilk gösterimi Londra'da yapılacak.

04 Nisan 2017 10:06
Paylaş

Yönetmen Suat Eroğlu’nun kısa filmi “Oyun İçinde Oyun”un ilk gösterimi Londra’da gerçekleşecek. Yarın akşam, saat 19.00’da Vue Wood Green Sineması’nda filmin seyircilere sunumunun ardından filmin yapılış aşaması ve gelişmelere yönelik söyleşi yapılacak.

Söyleşiye başrol oyuncularından Nazmi Kırık, Yönetmen Suat Eroğlu ve filmin müziklerini besteleyen Sedat Sarıcı katılacak.

Sanat çalışmalarını Londra’da sürdüren Yönetmen Suat Eroğlu filmde rol alan oyuncuları şöyle anlattı: "Filmin ana karakterini, canlandırdığı rollere kattığı sarsıcı ve derin ifade gücüyle sinemaseverlerin yakından tanıdığı Erkan Can üslendi. Ülkesel olduğu gibi ve uluslararası alanda da yıllarca üst üste “Yılın En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerine layık görülen Erkan Can; Takva ve Gemide gibi başrolünü üstlendiği filmlerin yanı sıra rol aldığı televizyon dizileri ile nadir yetişen oyunculardan biri olarak anılıyor.

Filmin diğer başrol oyuncusu ise Nazmi Kırık. Mezopotamya Kültür Merkezi’nden başladığı tiyatro çalışmalarına birçok film ve televizyon dizisinde aldığı rollerle sürdüren Nazmi Kırık, Şarklılığın doğal, içten, dürüst, alçakgönüllü ve adalet arayan yönünü en iyi yorumlayan oyuncular arasında sayılıyor.

Her biri alanında uzman ve oldukça geniş bir kadroyla çalışılan filmde birçok tiyatro, sinema yapımı ve diziden aşina olduğumuz Metin Coşkun, Yıldıray Şahinler ve Bahtiyar Engin gibi birbirinden değerli ve deneyimli oyunlar da yer alıyor. Çekimlerinin İstanbul’da tamamlandığı filmin müzikleri ise besteciliği ve eğitmenliğinin yanı sıra yıllardır Londra’da genç müzisyenlerimiz için düzenlenen YounEast Festival’lerinden tanıdığımız Sedat Sarıcı’ya ait.

Daha önce çektiği kısa filmlerle bir çok ödül alan yönetmen Eroğlu “iş cinayetleri (kazaları!) ve çocuk işçiliği” bağlamında yazıp yönettiği “Fıtrat” isimli kısa filmiyle de ödüle layık görülmüş, ancak bu filmin ödül gecesinde ödülü Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilere adayıp, hükümeti eleştirmesi nedeniyle linç girişimine maruz kalmıştı.

Uğramış olduğu bu saldırının sebeplerinden esinle “şiddet, ırkçılık, hırs, kibir ve nefis” gibi kavramlardan yola çıkan Eroğlu, bir kahvehane masasının etrafına topladığı birkaç karakterle ilginç bir Türkiye portresi sunuyor. Özellikle son yıllarda ülkemizde yaşanan siyasi olayların topluma yansımaları, siyasi ahlaksızlık ve çatışmaların bir kahvehane masasında nasıl gerçeğe dönüştüğü anlatılmaya çalışılıyor. Yapımı “İşçi Sinema Kolektifi” tarafından desteklenen filmin set arkasında ise görüntü yönetmeni İlker Berke, sanat yönetmeni Fırat Çete, ışık yönetmeni Arda Erkmen, kurgu tasarımda ise Taner Sarf yer alıyor. Usta oyuncu kadrosunun yanı sıra, deneyimli set ekibiyle benzer ölçekteki kısa filmlerden ayrılan film son yıllarda baskı ve sansürle susturulmaya çalışılan sanatsal çalışmaların içinde kendisinden uzunca bir süre bahsettirecek nitelikte. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Maden işçisi kalp krizinden yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İzmir'de futbola miting ayarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...