04 Nisan 2017 09:55

10 Ekim katliamı sonrası kan anonsu yapan Rüzgar beraat etti

10 Ekim Ankara Katiamı sonrası yaptığı kan anonsu sebebiyle yargılanan Haber- Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Korhan Rüzgar beraat etti.

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamında yaralılara yardım ederken kan anonsu yaptığı için “kamu görevini usulsüzce üstlenmek”le suçlanan ve hakkında dava açılan Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi  Korhan Rüzgar beraat etti.

Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Korhan Rüzgar, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı'nda gerçekleşen katliam sonrası yaralılara yardım ederken, kan kaybı olan yaralılar için kan anonsu yapmıştı. Bu anons gerekçe gösterilerek Rüzgar hakkında “kamu görevini usulsüzce üstlenmek” bahanesiyle dava açılmıştı. Ankara 1.Asliye Ceza Mahkemesinde süren davanın 3 Nisan 2017 tarihli duruşmasında Rüzgar'a beraat kararı çıktı. Rüzgar bu kararı “Kan anonsunu ben yaptım. İnsanlık görevimi yaptım, vicdanım rahat, bugün olsa yine yaparım” diye değerlendirdi.

Haber-Sen ise sitesinde yaptığı açıklamada, “Böylesi bir katliam sonrasında asıl yargılanması gerekenler yargılanmazken, bir insanı daha yaşatabilmek adına çaba harcayanlar suçlu gibi gösterilmiş, yargılanmıştır. Hukuki hiçbir dayanağı olmayan bu suçlamada yapılan savunma Korhan Rüzgar’ın yargılanması için şikâyette bulunanlar için en güzel cevap olmuştur” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hamburg'da liman ve tersane işçileri eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Maden işçisi kalp krizinden yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa