04 Nisan 2017 09:46

HDP'den ESP'ye yönelik gözaltılara tepki

HDP, ESP'ye yönelik gözaltılara tepki gösterdi. Açıklamada 'Bu baskılar ‘hayır’ çalışmalarını ne durdurabilir, ne de yavaşlatabilir' denildi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik gözaltılara tepki göstererek "Gözaltılar ‘hayır’ çalışmalarını durduramaz" dedi.

HDP'nin açıklaması şöyle: "Hemen her gün ve birçok il ve ilçede partimiz ve bileşenlerimizin üye ve yöneticilerine yönelik gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. Referandumda ‘Hayır’ çalışmasını sürdürenlere yönelik bu operasyonlar sonuçları etkilemeye yöneliktir.
Bugün de bileşen partilerimizden ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, Parti Meclisi ve MYK dahil çeşitli düzeydeki parti yöneticisi ve üyeleri gözaltına alınmıştır.
Yargıya her gün talimatla operasyon yaptıran iktidar büyük bir hukuksuzluğu sürdürüyor. OHAL koşullarında yapılan engellemeler ve yasaklar yetmeyince gözaltı ve tutuklamaya başvuruyor.
AKP iktidarının talimatları ile hareket eden yargı mensuplarına bir kez daha sesleniyoruz: Evrensel ve demokratik hukuk kurallarına, Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmelere uygun olmayan davranışlarınız çıkmaz yoldur.
Unutmayın ki, dün aldıkları övgülerle ortalıkta dolaşan kimi hakim ve savcılar, bugün ya cezaevindedir ya da yurtdışına çıkmıştır. Dün baş tacı edilenler bugün vatan haini ilan edilmişlerdir. Hukuk dışı bu uygulamaların sahipleri, daha önce olduğu gibi yarın da hukuk ve demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceklerdir.
Bu baskılar ‘hayır’ çalışmalarını ne durdurabilir, ne de yavaşlatabilir. Demokrasi ve adalet için mücadele edenler bu yollarla susturulamaz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TGC: Hukuktan yana olmayı ısrarla sürdüreceğiz

SONRAKİ HABER

Hamburg'da liman ve tersane işçileri eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...