04 Nisan 2017 09:16

4-B’lilerin kadro umudu ‘reform’a kaldı

CHP'li Gürer'in kamuda 4-B statüsünde sözleşmeli çalışanlara kadro vaadine dair verdiği soru önergesi yanıtlandı.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında 4-B statüsünde sözleşmeli olarak istihdam edilen kamu personelinin merakla beklediği ‘kadro’ umudunu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ya sordu.

CHP’li Gürer'in“4-B statüsünde sözleşmeli çalışan kamu personeline kadro verilmesi için bir çalışma yapılacak mı?” sorusuna,  Müezzinoğlu “Kamu kurumlarında istihdam edilen personelin statülerine ilişkin durum Kamu Personeli Reformu çalışmalarında değerlendirilecektir” yanıtını vermekle yetindi.

Bakan Müezzinoğlu’nun yanıtını değerlendiren  CHP’li Gürer,  cevabın muallak olduğunu belirterek, “Bu cevaba göre, 4-B statüsünde sözleşmeli olarak kamuda çalışan personelin kadro umudu her zaman olduğu gibi başka bir bahara kalmış oluyor. Hükümetin üzerinde durduğu Kamu Personeli Reformu yaklaşık 3,5 milyon kamu personelini kapsıyor ve şu ana kadar bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma da yapılmış değil. Sayın Bakan, Kamu Personel Reformuyla ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada devlet memurluğunda köklü bir anlayış değişikliğine gidildiğini ifade etmiş, tüm memurlara yönelik performans değerlendirmesi yapılacağını vurgulamıştı. Ayrıca Sayın Bakan yeni dönemde kamu kurumlarında garantili iş döneminin biteceğini, memurlar için 5 yıllık karneye dayalı esnek bir yapının getirileceğini kaydetmişti” diye hatırlattı.

'GÜVENCESİZ KAMU PERSONELİ'

Gürer, kamu personelinin güvencesizleştirilmeye çalışıldığını vurgulayarak, “hükümetin reform diye bahsettiği konu; kamu personelinin haklarının daha çok güvence altına alınması yerine, karne diye adlandırılan ve personelin güvencesini ortadan kaldıran bir durum olacak. Böyle bir düşünce yapısına sahip olan ve reform olarak bahsedilen yeni düzenleme için kadrolu personelin bile güvencesi ortadan kaldırılacak bir yapı getirmeyi planlayan hükümetten, elbette sözleşmeli personel için de kadro beklentisi uzak bir ihtimal olur” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu: FETÖ'nün mağdur ettiği gençler araştırılsın

SONRAKİ HABER

Timaş'ta 2 işçi işten atıldı, 75 işçi iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...