04 Nisan 2017 09:06

Tanrıkulu: FETÖ'nün mağdur ettiği gençler araştırılsın

CHP'li Tanrıkulu, 'FETÖ'nün ÖSYM sınavlarında karıştığı 'kopya' skandallarının mağdur ettikleri için meclis araştırması istedi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ‘FETÖ'nün mesleğe giriş sınavlarında mağdur ettiği araştırma görevlisi ve kamu personeli adaylarının haklarının iadesi için meclis araştırması istedi.

CHP'li Tanrıkulu, ‘FETÖ'nün AKP hükümetleri döneminde kadrolaştığını, birçok genci saf dışı bırakarak soru çalıp,  kopya çektiğini ifade ederek, ‘FETÖ’ mağduru gençlerin haklarının iadesi için Meclis araştırması istedi.  Tanrıkulu, araştırma gerekçesinde, tüm soruları okumanın bile çok zor olduğu ALES’te bir anda tüm soruları yapan on binlerce kişinin türediğini,  ALES sonuçları incelendiğinde binlerce kişinin kopya çektiğinin belirlendiğini belirterek, “2005 yılında ALES’e giren 226 bine yakın adayın yüzde 0,1'i soruları tam ya da 2 eksik ile tamamlarken ve tam yapanların sayısı 100 iken 2008’de bu rakam 11 bin 390’a, 2009'da ise 20 bin 290’a çıkmıştır” dedi. 2008-09 yıllarındaki sonuçları “hayatın olağan akışına ters” olarak değerlendiren Tanrıkulu, “Bu olağandışı durum 2016 sonuçları ile karşılaştırıldığında daha net görünmektedir. 2016 sonuçlarına göre 332 bin adayın girdiği sınavda en fazla iki soru yanlış yapan sayısı bile 140’tır. Aradaki fark soruların çalındığını net olarak göstermektedir” dedi.

'AKP FIRSATÇILIĞI'

2008 yılından itibaren  ÖSYM’nin düzenlediği ÜDS, KPSS, ALES’le ilgili yapılan inceleme ve soruşturmalar sırasında yaklaşık 400 bin kamu personelinin ‘FETÖ’ ile bağlantısı olabileceğini ileri süren Tanrıkulu, “Herkes gibi adil yargılanma haklarını tam olarak kullanması gereken bu şüphelilerden hukuki süreçler tamamlandıktan sonra görevden uzaklaştırılacakların yerine, istemeleri halinde söz konusu sınavlarda mağdur edilen gençlerimiz getirilmelidir. AKP İktidarı ise, bu durumda, 'kendi yandaş'larını gözeterek yeni alımlara girişirse, FETÖ'nün yaptığına benzer bir fırsatçılık ve acımasızlık doğacaktır” diye altını çizdi. Tanrıkulu, akademik atamalardaki haksızlıkların bir an önce düzeltilmesi için meclis araştırması açılmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet iddianamesi avukatlardan önce Sabah'a gitti!

SONRAKİ HABER

4-B’lilerin kadro umudu ‘reform’a kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...