04 Nisan 2017 05:52

Yandaş medya, enflasyondaki rekor artışı görmedi!

Enflasyon son 8.5 yılın rekorunu kırarak yıllık yüzde 11.29 seviyesine çıktı ama bu önemli gelişme yandaş medyada kendisine yer bulamadı!

Paylaş

Enflasyon son 8.5 yılın rekorunu kırarak yıllık yüzde 11.29 seviyesine çıktı. Zamlar en çok gıda, giyim ve sağlıkta yurttaşın cebini etkiledi. Açıklanan enflasyon rakamlarıyla işçi ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılan 4.73’lük zam, asgari ücrete yapılan zammın yarısı eridi. Memur ve memur emeklilerine yapılan yüzde 3’lük zam geçen ay erimişti.

Enflasyonda 2008 Ekim’inden bu yana görülen bu en büyük rakam, yandaş medyanın ilgisini çekmedi! Günün halkı en çok ilgilendiren haberi Yeni Şafak’ın birinci sayfasında hiç yok. Hatta Yeni Şafak’ta 5 sayfa ekonomi haberi var ama enflasyondaki rekor, kendisine çok küçük yer bulabildi. Bakan Zeybekci’nin açıklamasıyla birlikte ‘Enflasyonda kur çıkışı’ başlığı kullanıldı.

Star, Akşam, Habertürk ve Sabah, enflasyondaki artışı ‘Memura zam gözüktü’ ifadesiyle gördü. Memur ve emeklilerin sözleşmeden doğan haklarıyla enflasyon farkı alacağını öne çıkarıyor bu gazeteler ama memura verilen zam zaten çoktan eridi.

Hürriyet’in birinci sayfasında haber, ‘Enflasyon korkuttu’ başlığıyla verildi. İçeride ise Şebnem Turhan’ın ayrıntılı tam sayfa haberi ve Erdal Sağlam’ın köşe yazısı var.

Enflasyon kelimesinin ‘E’sine Milliyet’te de rastlamak mümkün değil. Yalnızca Güngör Uras’ın köşesi gösterme verildi. İçeride ise tam sayfa haberle ekonomi servisinin üzerine düşeni yaptığı görülüyor.

Cumhuriyet, başkanlık tartışmaları başladığında enflasyonun yüzde 7.2 olduğunu hatırlatıyor.

Sözcü, Enflasyon ‘Evet’ dedi, Aydınlık, ‘Başkanlık enflasyonu ateşledi’ başlıklarıyla enflasyondaki rekoru haberleştirdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

St. Petersburg saldırısının şüphelisinin kimliği belirlendi

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta 3 asker yaşamını yitirdi, 5 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...