04 Nisan 2017 00:49

Sokak sokak anayasayı anlatıyorlar

İzmir'de sokak sokak dolaşarak yurttaşlara anayasa değişikliğini anlatan ‘Hukuk Öğrencileri Meclisi’ üyeleriyle konuştuk.

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

İzmir’de hukuk fakültesi öğrencileri 16 Nisan’da oylanacak anayasa öncesi ‘Hukuk Öğrencileri Meclisi’ kurdu. Öğrenciler, oylanacak 18 maddenin içeriğini sokaklara çıkarak anlatıyor. 

16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumu öncesi İzmir’de hukuk okuyan öğrenciler kolları sıvadı. ‘Hukuk Öğrencileri Meclisi’ kuran öğrenciler, İzmir sokaklarında vatandaşlarla buluşuyor ve anayasa değişiklik maddelerinin içeriği hakkında halkı bilgilendiriyor.

‘HUKUK SADECE BİLDİRİYE SIĞMAZ’

Hukuk Fakültesi Öğrencisi Hazal Aydın, OHAL sürecinde yapılan anayasa değişikliğiyle ilgili hukuk öğrencileri olarak söyleyecek sözleri olduğunu söyledi. “Kaba bir ‘evet’ ya da ‘hayır’ çalışması yapmıyoruz” diyen Aydın, “İnsanlarla sözlü birebir iletişim kurmayı tercih ediyoruz. Hukuk sadece bildiriye sığacak bir şey değil. Bizde bu yüzden insanlara anlatmayı tercih ediyoruz.” şeklinde konuştu.  “Herkes bildiği işi yapsın dedik ve hukuk öğrencileri olarak bizde bildiğimiz şey olan anayasa değişikliğini anlatmaya karar verdik” diyen Hukuk Fakültesi Öğrencisi Kardelen Aslan da, çoğu insanın neyi oyladıklarının farkında olmadığını söyledi. 

Hukuk Fakültesi öğrencisi Sümeyye Bilici de çalışmaları sırasındaki gözlemlerini anlatıyor: “Kararsız bir vatandaşa denk geldik. Yaptığımız işin ne kadar güzel olduğunu söyledi. Bize, ‘Evet mi hayır mı diyeceğimi bilmiyorum, fikrim yok, hiçbir şey konuşulmuyor. Böyle bir değişikliğin olduğundan hiç haberim yoktu. Kararsızdım, bunları duymak oyumu belirledi’ dedi.” Berna Tosun da “Sosyal medya ve televizyondaki bilgi kirliliğinden herkes rahatsız. Bizim çıkıp tarafsız bir şekilde anlattığımızı görünce insanlar daha olumlu tepki gösterdi. İnsanların bize güvendiklerini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Lapseki referandumu tartışıyor

SONRAKİ HABER

‘Hayır diyenleri ekmeğinden ediyorlar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...