03 Nisan 2017 16:33

AKP’li başkan ‘yeşil alan’ vaadiyle yapılan AVM’yi savundu

AKP’li Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yeşil alan vaadiyle eski 11 Nisan Stadı’nın yerine yapılan AVM’yi savundu

Paylaş

AKP’li Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yeşil alan vaadiyle eski 11 Nisan Stadı’nın yerine yapılan ve projeye uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılacağı konuşulan AVM’yi savunarak “Tamamıyla meclis kararımıza, meclis plan notlarımıza uygun bir şekilde yapılmıştır. Bu proje tamamlanmıştır” dedi.

Urfa’da eski 11 Nisan Stadı’nın yerine “yeşil alan” vaadiyle yapılan alışveriş merkezi, kentin gündemini uzun süredir meşgul ederken tartışma yeni bir boyut kazandı. Daha önce yıkılabileceği iddiaları konuşulurken, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, düzenlediği basın toplantısında yapılan AVM’yi savunarak, “Buralarda debelenmenin hiçbir anlamı olmadığını düşünüyorum, bu proje tamamlanmıştır. Şanlıurfa’ya nefes veren bir projedir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından proje alışveriş merkezi olarak yapılmış, iş merkezi olarak yapılmıştır” dedi.

AVM’nin yapımı için kendi döneminden önce karar alındığını hatırlatan Çiftçi,“Burası yaklaşık 3 yıldır Urfalıların gündeminde. Sanki Urfa’nın başka sorunu yokmuş gibi burası tartışılıyor. Gerek olmadığını düşünüyorum, artık proje bitmiştir” şeklinde konuştu. Proje hazırlanırken alana bir de cami yapılacağı söylenmişti. Çiftçi, projede olan camiyi de tamamlayacaklarını ifade ederek şunları söyledi: “Burası bir istihdam yeridir. Bunu bir tarafa bırakalım, otoparkı da alt tarafta yapılmıştır. Tamamıyla meclis kararımıza, meclis plan notlarımıza uygun bir şekilde yapılmıştır. Bu konuyu kapattık. Biz de artık bundan bıktık, usandık.”

Yap-işlet usulüyle ihaleyi alarak projeyi kendi bütçesinden yapan firma, büyük bir alana yaptığı AVM için her ay Büyükşehir belediyesine “75 bin lira” kira bedeli ödeyecek. (Urfa/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Saldırgan olduğu iddia edilen kişinin görüntüleri yayınlandı

SONRAKİ HABER

Engelliler referandumda ‘hayır’ diyeceklerini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...