03 Nisan 2017 15:17

Ali İsmail Korkmaz davasına çağrı

Ali İsmail Korkmaz davası, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yarın Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülecek. 

Paylaş

Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde polis ve sivil kişilerce darbedilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davası, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yarın Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülecek. 

Saat 09.00’da başlayacak davada, sanıklar polis Hüseyin Engin ve fırıncı Ebubekir Harlar’ın yargılaması yapılacak.  Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanıklardan polis Mevlüt Saldoğan’a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut’a verilen 10 yıl hapis cezası ile 3 fırıncıya verilen cezaları onamıştı. Yargıtay, polis Hüseyin Engin’e verilen beraati bozmuştu. Ayrıca fırıncı Ebubekir Harlar hakkındaki karar da “suçun yardımcısı” değil “faili” olduğu gerekçesiyle bozulmuştu.

Dava öncesi açıklama yapan Ali İsmail Korkmaz Dava Komitesi, “Biz bitti demeden bu dava bitmez!” diyerek Kayseri’de yapılacak duruşmaya katılım çağrısı yaptı. 

Öte yandan cezaları onanan diğer sanıkların yeniden yargılanması için Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kızıldere Katliamı’nda hayatını kaybedenler anıldı

SONRAKİ HABER

Dersim’de ‘hayır’ mitingi: Dersim hayır rekoru kıracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...