03 Nisan 2017 15:11

Kızıldere Katliamı’nda hayatını kaybedenler anıldı

Kızıldere Katliamı’nın 45. yıl dönümünde Mahir Çayan, Cihan Alptekin ve yoldaşları  İstanbul Sancaktepe’de anıldı.  

Paylaş

Kızıldere Katliamı’nın 45. yıl dönümünde Mahir Çayan, Cihan Alptekin ve yoldaşları anıldı.  İstanbul Sancaktepe’de Tüm Tok-Der ve Tokat Kızıldere Atakent Beldesi Kültür ve Dayanışma Derneğinin önceki gün düzenlediği anma etkinliğine 100’den fazla kişi katıldı.

Anmada, Tüm Tok-Der Başkanı Hasan Bayrak ve Tokat Kızıldere Atakent Beldesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Durmuş, söz alarak, Kızıldere’de hayatını kaybeden Mahir Çayan ve 9 devrimcinin bıraktığı kararlı direniş geleneğini yaşatmak ve onların örgütlü mücadele azimlerini savunmak gerektiğini belirttiler. Daha sonra Kızıldere Katliamı’na tanıklık eden Selahattin Arslan, “10 yiğit devrimci düpedüz katledildi. Elleri havada olan yaralı olan devrimciler taranarak öldürüldüler” dedi. Katliama tanıklık ettiğinde çocuk yaşta olan Arslan, Kızıldere’de devrimci dayanışmanın sonuçlarını ve iki ayrı örgütün ortak mücadelesini anlattı. Arslan’dan sonra söz alan CHP’li Ataşehir Belediyesi danışmanlarından  Erol Sencan da, 27 Mayıs darbesinden bu yana defalarca askeri darbelerin yapıldığını, tüm darbelerin ortak hedefinin devrimciler ve emekçi halk olduğunu söyledi. 

Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Çaralan da, “30 Mart Kızıldere Katliamı ile ilgili çok şeyler söylendi ve söylenebilir.  Burada asıl önemli olan işçi sınıfının  devrimci partisinin hangi mücadele araç ve yöntemleri ile saldırılara karşı direnebileceğini tartışmaktır. Onların kararlı ve direnen tavırları örnektir. Devrimci dayanışma tutumları örnektir” dedi.

Bugün tek adam diktatörlüğünün kurulmak istendiğini söyleyen Çaralan, buna karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu mücadele ancak işçi sınıfının partisi ile olur. Onun için örgütlü mücadele şarttır.  Örgüt şarttır.  Yeni anayasa adı altında bize dayatılan bir yeni darbe anayasasıdır. 16 Nisan’da bu oylanacaktır. Hiçbir demokratik hakki ifade etmeyen sıkıyönetim ve OHAL’i meşrulaştıran, grevleri yasaklayan, basın ve örgütlenme hakkını ortadan kaldıran, Kürtler,  Aleviler tüm ezilen halkları yok sayan bu anayasa değişikliğine hayır demeliyiz. Açlığı, işsizliği, yoksulluğu meşrulaştırma yoluyla bunu kullanan AKP, MHP dayatmasına hayır diyelim” çağrısı yaptı. Etkinlik müzik dinletisiyle devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, düğün katliamında 56 kişinin ölümünü az bulmuş

SONRAKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz davasına çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...