31 Mart 2011 08:29

BM, Fildişi’ne yaptırım kararı aldı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Fildişi Sahili lideri Laurent Gbagbo için yaptırım kararı aldı. Fransa’nın sunduğu karar tasarısı Konsey’in 15 üyesi tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Karar, Gbagbo ve ona yakın isimlere seyahat yasağı ve varlıklarının dondurulması gibi yaptırımları içeriyor. Ayrıca, 28 Kasım’daki devlet

BM, Fildişi’ne yaptırım kararı aldı
Paylaş

Uattara ve Gbagbo taraftarları arasındaki çatışmalar ise sürüyor. Uluslararası toplumun ülkenin lideri olarak tanıdığı Uattara’yı destekleyen isyancılar birçok kentte kontrolü ele geçirdi. Halen Gbagbo’ya bağlı güçlerin elindeki başkent Abidjan’ın, kanlı çatışmalara sahne olmasından endişe ediliyor.

GBAGBO ATEŞKES ÖNERDİ

Bu arada Ouattara güçlerinin ilerleyişi üzerine Gbagbo’nun acilen ateşkes istediği kaydedildi. Gbagbo hükümetinin sözcüsü, Afrika Birliği’nin gözetiminde Ouattara’yla görüşmeye hazır olduklarını açıkladı.

Fildişi Sahilleri’nde geçtiğimiz yıl sonunda yapılan devlet başkanlığı seçimi sonrasında Seçim Komisyonu muhalefeti galip ilan emiş, Anayasa Konseyi ise bunun geçersiz olduğunu duyurmuştu. 2002’deki iç savaşın ardından yapılan ilk devlet başkanlığı seçimi sonrasında taraflar arasındaki gerilim büyümüş ve ülke iç savaşın eşiğine gelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Samsunlu dershane öğrencileri sınavlardan şikayetçi

SONRAKİ HABER

Yeter artık söz liselilerin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa