03 Nisan 2017 10:44

İskenderun’un tek yeşil alanı imara açılıyor

İskenderun’da 6 mahalle arasında bulunan ve tek yeşil alan olan Karayolları arazisinin imara açılması kent halkı tarafından tepkiyle karşılandı. 

Paylaş

Hatay’ın İskenderun ilçesinde şehir merkezinde 6 mahalle arasında bulunan karayolları arazisinin imara açılarak, rezerv alanı ilan edilmesi ve inşaat alanı yapılmasına karşı mahalle sakinleri tepki gösterdi. Kendilerini "İskenderun Karayolları Yeşil Alan Kalsın Yurttaş İnisiyatifi" olarak tanımlayan mahalle halkı, şehir merkezinde bulunan Karayolları arazisinin önünde açıklama yaptı. İnisiyatif adına Eyüp Tümkaya, arazinin yeşil alan kalmasını istediklerini belirtti.

'MÜCADELE EDECEĞİZ' 

İskenderun’un kent merkezinde yeşil alan bırakılmadığını ve belediyenin daha önce ilgili alanda 6 adet park yapılacağına dair animasyonlar hazırladığını belirten Tümkaya, gelinen süreçte ise park ve yeşil alan yerine inşaat çalışmalarının olduğunu ve arazinin parsellenerek özel kişilere satıldığını ifade etti. Karayolları arazisinin yeşil alan kalması için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Tümkaya, yapılan satış işlemleri ve verilen inşaat ruhsatlarına dair belediyeden açıklama yapmalarını isterken, konuya dair itirazda bulunacaklarını dile getirdi.

Yapılan açıklamanın ardından inisiyatif arazinin yeşil alan olarak kalması için imza topladı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da HDP'nin mitingi yasaklandı

SONRAKİ HABER

‘Altın Bamya’ ödülleri Recep İvedik'e verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...