03 Nisan 2017 09:25

BBT’nin bahçesine neden beton döküldü?

Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nun(BBT) bahçesinde 20-25 yıllık meyve ağaçlarının kesilmesi, bahçenin nikah salonuna dönüştürüleceği iddialarını doğurdu.

Paylaş

Ayşen GÜVEN
İstanbul

Bakırköy Belediye Tiyatrosu Türkiye’de eşine az rastlanır bir semt tiyatrosu olma özelliğini 1989 yılından beri taşıyor. Pek çok ustanın tozunu attırdığı sahneleri, koca avlusu ve görkemli bahçesiyle BBT (Yunus Emre Kültür Merkezi), sınırlarını da aşan bir sanat mekanı olarak ayakta kalmaya devam ediyor.

Fakat bize ulaşan fotoğraflar bu önemli sanat mekanın yolcuğuna gölge düşürüyor. BBT ile yaşıt bahçede yeşil alana beton döküldüğü görülüyor. 20-25 yıllık ağaçların arasındaki meyve ağaçlarının kesildiği, bu bahçenin açık hava nikah alanına dönüştürüleceği bu fotoğraflarla birlikte bize ulaşan iddialar arasında. Bir de Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun orayı bir akrabasına tahsis edeceği ve bahçeye bir de cafe yapılacağı da ulaşan bilgiler arasında.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nin halihazırda geniş beton bir avlusu varken ve zaten kapalı salonları da bulunurken yeni bir beton alana belediyenin ihtiyacı var mıdır? Bir sanat mekanı aynı zamanda düğün alanı olarak kullanılmalı mıdır?

BELEDİYE İDDİALARI KABUL ETMİYOR

Bu soruları yönelttiğimiz Bakırköy Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Mehmet Akyüz iddiaları yalanlayarak, Yunus Emre Kültür Merkezi’nin bahçesi için böyle bir projeleri olmadığını söyledi. Hatta var olan nikah memurluğunu da oradan taşıyacaklarını belirten Akyüz, “Orayı tamamen bir sanat mekanı olarak görüyoruz. O nedenle böyle şeyler söz konusu değil. Kim nerden bunları uyduruyor?” diye konuştu.

Ancak fotoğraflarda görüldüğü gibi bahçeye beton dökülmüş durumda. Ve bunun gerekçesi konusunda açıklamaya ihtiyaç duyuluyor.

ÖNCEKİ HABER

Aramızdan ayrılışının 10. yılında Enver Karagöz

SONRAKİ HABER

İnsan hakları örgütleri: Açlık grevleri kritik aşamada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...