03 Nisan 2017 06:16

Federer müzesine 91. kupasını ekledi

İsviçreli yıldız Roger Federer, Avustralya Açık ve Indian Wells'in ardından Miami'den de şampiyonlukla ayrıldı.

Paylaş

Roger Federer'in 2017'ye yaptığı başlangıç, her geçen gün daha da özel bir hal alıyor. Sezona tarihi Avustralya Açık zaferiyle başlayan 35 yaşındaki İsviçreli yıldız, Indian Wells'in ardından Miami'de karşılaştığı ezeli rakibi Rafael Nadal'ı yenerek şampiyonluk yaşayarak müzesine 91. kupasını ekledi.

Daha önce Nick Kyrgios'a karşı oynadığı 3 saat 11 dakika süren yıpratıcı yarı finalin etkisini finalde bir an olsun hissettirmeyen Federer, açılış setinin düğümünü dokuzuncu oyunda bulduğu break'le çözdü. 6-3'le ilk adımı atan Roger, ikinci sette seviyeyi daha da yükseltti.

Tenis Dünyası’nın haberine göre, 29 kazanma vuruşu ürettiği maçta ilk servislerinde yalnızca beş puan bırakan Federer, bu şampiyonlukla birlikte 26. Masters zaferine koşarken, 2005 ve 2006'nın ardından bir Indian Wells&Miami dublesine daha imza attı. Federer, Miami'de üçüncü kez mutlu sona ulaşırken, Nadal ise bu adresteki beşinci finalinden de yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

Fedal rekabetinde durumu 14-23'e geliştiren Federer yeni haftaya dördüncü, Nadal beşinci basamakta başlayacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Enflasyon, son 8.5 yılın zirvesinde

SONRAKİ HABER

Westbrook adım adım rekora gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...