23 Haziran 2012 10:48

Okul kapatmaya öğretmen ve veli tepkisi

ULUS İlk Meclis İlköğretim Okulu’nun kapatılarak müze yapılmak istenmesine karşı Eğitim Sen ve veliler tepki gösterdiler.Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şubenin çağrısı ile Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı’na tahsis edilen Ulus İlk Meclis İlköğretim Okulu’nun önünde toplanan eğitim emekç

Okul kapatmaya öğretmen ve veli tepkisi
Paylaş

ULUS İlk Meclis İlköğretim Okulu’nun kapatılarak müze yapılmak istenmesine karşı Eğitim Sen ve veliler tepki gösterdiler.

Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şubenin çağrısı ile Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı’na tahsis edilen Ulus İlk Meclis İlköğretim Okulu’nun önünde toplanan eğitim emekçileri ve veliler, “Okulumuza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize sahip çıkıyoruz” pankartı ile “okullar ticarethane, öğrenciler müşteri değildir”, “okullarımız satılık değildir” dövizleri açtılar. Öğretmenler ve veliler okullarının ellerinden alınmak istenmesini sloganlarla da protesto ettiler. Eyleme Eğitim Sen’in diğer şubelerinden yöneticiler de destek verdi.

Burada konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, okullarının kapatılmak istenmesine karşı velilerin kaygılı olduklarını dile getirdi. Öğrencilerin bu okul yerine hangi okula gideceği konusunda velilerde soru işaretleri olduğunu belirten Yıldız, muhtemelen birkaç ay içinde sürgünlerle karşılaşacaklarının altını çizdi. Yıldız, kamu binalarının özel sektöre rant sağlamak için peşkeş çekildiğini söyledi, Yeni Hayat İlköğretim Okulu’nun belediye projesinde otopark alanı olarak gösterildiğini belirten Yıldız, “Başbakanlık açık bir tercih ortaya koyuyor. Okullar kar amaçlı işletme haline geliyor” dedi.
Daha sonra konuşan Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Doğan Kaya da, Milli Eğitim Bakanlığı’na ‘müteahhitliği bırak sorunlarla ilgilen çağrısı’ yaptı.

Kaya Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı’na tahsis edilen Ulus İlk Meclis İlköğretim Okulu’nun karşılığında Yeni Hayat İlköğretim Okulu’nun bulunduğu alana eşdeğer koşullarda 24 derslik okul kurulacağını belirterek, “Fakat okulun bulunduğu alan Ankara Büyükşehir Belediye projelerinde otopark alanı olarak gösteriliyor. Öğrencilerin yönlendirildiği okul da yıkılarak otopark yapılacak” dedi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Torbadan sağlıkçıya yeni yükler çıkıyor

SONRAKİ HABER

Sanatçılar Ankara’da ‘sanatıma dokunma’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa