02 Nisan 2017 17:07

Sinop’ta nükleer karşıtı sempozyum

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Sinop’ta nükleer karşıtı sempozyum düzenledi.

Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu tarafından Sinop Zinos Otelinde sempozyum düzenlendi. Sempozyumda konuşan Çevre ve Kent Komisyonu Başkanı Ali Arabacı, Sinop Baro Başkanı Hiçran Kandemir, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ nükleer ve termik santral yapımlarına karşı mücadeleyi ve hukuki boyutunu, OHAL ve KHK’lerin getirdiği hukuksal zorlukları anlattılar.

Pınar Demircan’ın moderatörlüğünü ve çevirmenliğini üslendiği sempozyumda Japonya’dan Tokyo Barosundan Avukat Kazuki Homori ve Bağımsız gazeteci Toshiya Morita’nın sunumları yer aldı. Konuklar Fukuşima faciasını, ihmalleri ve hükümetin Japon halkına söylediği yalanları anlattı.

Sempozyumun ikinci oturumunu KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kabaoğlu yönetti. Bu bölümde Fransa’dan katılan Prof. Michel Prieur ve Prof.Dr. Hubert Delzangles sunum yaptı. Bilim insanları Fransa’da yaşanan mücadele örneklerini anlatırken, İzmir Barosundan  Av.Arif A.Cangı da Türkiye’den örnekler verdi, Gaziemir’deki eski kurşun fabrikasında  bulunan nükleer atıkları anlattı.

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) sözcüsü Murat Şahin İnceburun, İnceburun Yarımadası’na kurulma çalışmaları süren Nükleer Güç Santraline Karşı yürüttükleri mücadeleyi anlattı. Her yıl Çernobil faciasının yıl dönümünde Sinop’ta yaptıkları mitingi, bu yıl 22 Nisan günü yapacaklarını söyledi.

Akşam ise Prof. Dr. İbrahim Kabaoğlu, Anayasa değişikliğiyle ilgili sumum gerçekleştirdi. (Sinop/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hevsel Koruma Platformu: Hevsel’e sahip çık

SONRAKİ HABER

Ankara’da kadınlar ‘Hayır’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...