02 Nisan 2017 11:12

TTB: Sağlıkta Şiddet Yasası biran önce çıkarılmalı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Dr. Hüseyin Ağır'ın öldürülmesiyle ilgili düzenlediği toplantıda 'Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı'nın çıkarılmasını istedi

Paylaş

TTB Merkez Konsey Başkanı Dr. Mehmet Raşit Tükel, geçtiğimiz hafta Aksaray'da öldürülen Dr. Hüseyin Ağır'la ilgili düzenlenen basın toplantısında, hekimlere yönelik şiddetin son bulması için “Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı”nın biran önce kanunlaşmasını istedi.  

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri ve Aile Hekimliği Kolu üyeleri, genel merkezlerinde düzenledikleri basın toplantısıyla, hekimlere yönelik şiddeti bir kez daha kınadı. Toplantıda basın açıklamasını yapan TTB Merkez Konsey Başkanı Dr. Mehmet Raşit Tükel, geçtiğimiz Çarşamba günü Aksaray'da silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr. Hüseyin Ağır'ı hatırlatarak, “Sağlık çalışanlarına şiddet ve ölüm dur durak bilmiyor. En son Hüseyin Ağır görev yaptığı Aile Sağlığı Merkezi'nde emekli polis memuru tarafında kurşunlanarak öldürüldü. Ağır'ın iki çocuğu babasız kaldı. Maalesef bundan önce 2012 yılında Ersin Aslan, Melike Erdem ve 2015 yılında Kamil Furtun, Aynur Dağdemir'i kaybetmiştik” dedi.

HER GÜN 31 HEKİM

Tükel, resmi rakamlara göre her gün 31 sağlık çalışanın hastalarının şiddetine maruz kaldığına dikkat çekerek, “Biz ne sağlık çalışanlarını şiddet görmesine ne de öldürülmelerine alışmayacağız. Sağlık ortamını para kazanılan hizmet sektörüne dönüştürenler, sağlık çalışanlarını iş güvencesinde yoksun, güvenliksiz ortamlarda, performansa dayalı, gece gündüz demeden çalıştırıp hastalarının her türlü şiddetine maruz bırakanlar, artık bu politikalarında vazgeçmelidir” diye vurguladı. Tükel, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin durması için Meclis'e 15 Mart günü “Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı” sunduklarını, bu tasarının biran önce yasallaşması gerektiğini söyledi.  
Toplantıda, Dr. Hüseyin Ağır için önümüzdeki hafta Çarşamba günü saat 10:30'da Türkiye'nin tüm illerindeki hekimlerin işyerlerinde 5 dakikalık anma yapılacağı, anmaların ardından saat 11:30'da yine tüm illerde basın açıklaması düzenleneceği duyuruldu. (Ankara/EVRENSEL)

 {{314100}}
 

ÖNCEKİ HABER

SYKP üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Çapa'da göçük altında kalan işçi kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...