02 Nisan 2017 09:22

Bursa'da halk toplantısı: Tek adam değil herkes için anayasa

16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği referandumu öncesinde başlatılan halk toplantıları sürüyor.

Paylaş

İşçilerin yoğun olarak yaşadığı Teleferik bölgesinde EMEP MYK üyesi A. Levent Tüzel ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın katılımıyla “ Tek Adam Değil Herkes İçin Anayasa” halk toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, halkı kapsamayan, tek adama yetki veren anayasa değişikliğinin oylatılarak, yasallaştırılmak istendiği dile getirildi. Tek adam anayasasına karşı, hayır kazanması için de mücadele çağrısı yapıldı.

Zümrütevler Kapalı Salı pazarında gerçekleşen halk toplantısında konuşan Levent Tüzel, ülkeyi yeniden kazanmanın mücadelesinin yapıldığını belirtti. “Bu kısıtlı imkanlarla, bu eşitsizlik içerisinde geleceğimiz için hayır diyenler çok farklı nedenlerle hayır diyenler olarak biz kazanacağız” ifadelerine yer veren Tüzel şunları söyledi:

  • EMEP MYK üyesi A. Levent Tüzel

“Bize dayatılan anayasayı oylayacağız. İki siyasi partinin kendi çıkarları için oluşturulan bir anayasa var şuan ortada. CHP’yi HDP’yi ve toplumun hiçbir kesimini kapsamayan bir anayasaya bizlerin oy vermesini istiyorlar. Halkımızın sorunlarına çözüm olmayan ve bunları daha da depreştirecek, bütün gücü tek bir kişinin elinde ve onun yönettiği tek bir partiyi bizler kabul etmiyoruz. Bu ülkenin kaymağını yiyen bir grup çıkarcı için hazırlanmış dünyada eşi benzeri olmayan bir anayasa hazırlanmıştır. Bugün onlara hizmet edecek olan anayasa yarın kimlere hizmet edeceği belli değil.”

‘EVET KAMPANYASI DEVLET ELİYLE YAPILIYOR’

OHAL’le birlikte çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerin kamuda ve üniversitelerde öğretim üyelerinin işlerinden atıldığını hatırlatan Tüzel, referandumda siyasi iktidarın ‘Evet’i anlatamadığı için hayır diyenlerin suçlandığına dikkat çekerek; “Evet kampanyası devlet eliyle yürütülüyor. Her şey ellerinde ama en ufak bir ses çıkaranı da içeriye atıyorlar” dedi.

‘METAL GREVİNİ YASAKLADILAR’

Bursa’nın metal işçilerinin kenti olduğunu hatırlatan Tüzel, “Haklarını almak için greve çıkan Asil Çelik işçilerinin grevi Cumhurbaşkanının onayıyla yasaklandı. Bunlar emek düşmanıdır, işçi düşmanıdır. Aslında bir işçi kadar ülkesini sevdikleri söylenemez. Kadın dernekleri kapatıldı, inanç merkezleri kapatıldı bir adamın iki dudağı arasına geleceğimizi teslim etmeyeceğiz. Farklılıklarımıza sahip çıkma zamanıdır. Son iki hafta kaldı artık kapı kapı mahalle mahalle dolaşma zamanı. Bu ülkeyi yeniden var edeceğiz, yeniden kazanacağız, savaşlara karşı çıkacağız, sömürüye de karşı çıkacağız, demokrasiyi kazanacağız” şeklinde konuştu.

‘HİÇBİR SORUNU ÇÖZMEDİLER’

Ülkenin hiçbir sorunun çözüme kavuşturulmamasına karşın birden Meclise anayasa değişikliğinin getirilerek geçtiğini anlatan Orhan Sarıbal, “Bu pakette ne var diye bekledik fakat çıka çıka bir adamın ve çevresinin saltanatını sonuna kadar sürdürebileceği bir krallık, padişahlık, başkanlık model. Bu adamlar bu ülkede var olan zenginliği kiminle paylaşacaklarını kendileri karar vermek istiyorlar” diye konuştu.

  • CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal

‘KARANLIĞA SON VERECEĞİZ’

Sarıbal devamında şunları söyledi: “Bu ülkede yaptıkları yolsuzlukların, hırsızlıkların ve bütün kötülüklerin hesabını vermemek için kendilerine ömür boyu bir koruma istiyorlar. Anayasa görüşmeleri yapılırken TRT ikinci lig maçlarının hazırlık maçlarını sunuyordu. Bize anayasa değişimini göstermesi gerekenler ikinci lig maçlarını gösterdiler. Halktan her şeyi gizlediler ve gizlemeye de devam ediyorlar. Demokrasinin olmadığı, basın özgürlüğünün olmadığı, konuşma özgürlüğünün olmadığı, basının bize tamamen kapatıldığı bir dönemde anayasa değişikliği yapıyorlar. Ve bu anayasayı da halkın anayasası diye bizlere yutturmaya çalışıyorlar. Peki soruyu şuradan soralım: Bunların hepsini yapıyorsun nasıl ve hangi kuvvetle denetleyeceksin? İşte bu adaletsizliğe son vermek için bu referandumda hayır diyeceğiz ve karanlığa son vereceğiz” diye konuştu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te ‘hayır’ mitingi

SONRAKİ HABER

HDP’nin referandum şarkısı Muş’ta yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...