02 Nisan 2017 08:21

CHP’li Emir’den ücretsiz otobüs tepkisi

CHP Milletvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı miting için Ankara’da otobüslerin ücretsiz çalıştırılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın Ankara’da konuşma yapacağı tören için belediyeye ait ulaşım araçlarını ücretsiz ilan etmesi tepki topladı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir yaptığı açıklamada, “Demokratik temayüller ile yasal düzenlemeleri hiçe sayılarak bir yandan ‘Hayır’cılara engeller çıkartılırken, diğer yandan kamu kaynaklarıyla finanse edilen basın kuruluşlarında ‘Hayır’cılar yok sayılmakta; kamu görevlisi olmalarına karşın birçok devlet görevlisi, makamlarının tarafsızlığını bir kenara bırakarak ‘Evet’ propagandası yapmaktadır” dedi.

‘4 MİLYON ZARAR EDİLDİ’

Referandumdan ‘Evet’ çıkması halinde artık kural ve hukukun kalmayacağının, tek kişinin keyfi yönetiminin hâkim olacağının daha propaganda döneminde bile görüldüğünü belirten Emir, Gökçek’in Twitter hesabından da duyurduğu ücretsiz ulaşım kararının seçim yasalarına aykırı olduğunu vurguladı.

Bu kararın kamu kaynağının yasadışı kullanılması kadar Ankaralılara da külfet olduğunu dile getiren Emir, “Çünkü mitingin yapıldığı Pazar günleri Ankara’da belediyeye ait ulaşım araçlarını ortalama 2 milyon kişi kullanmakta ve 4 milyon lira gelir elde edilmekteyken, Melih Gökçek bu keyfi kararıyla belediyeyi 4 milyon lira zarara uğratmıştır” dedi.

‘SAVCILAR HAREKETE GEÇMELİ’

‘Hayır’ ya da ‘Evet’ propagandası yapmanın kamu kaynakları bir siyasi görüş için kullanılmadığı müddetçe her partinin demokratik hakkı olduğunu vurgulayan Emir, isteyerek yasaları çiğneyen Gökçek hakkında Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) bulundukları suç duyurusunun yanı sıra savcıların harekete geçmesini beklediklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rus uçakları Türkiye hava sahasına girdi

SONRAKİ HABER

İzmir'in Sandıkları Platformu'ndan her sandığa bir müşahit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...