02 Nisan 2017 06:36

Köln'de seçmenlerden “Hayır” oyu istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Almanya Köln’de ‘Hayır’ çağrısı yaptı.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Almanya'nın Köln kentinde “Küçük İstanbul” olarak bilinen Keup Caddesi'nde referandum çalışması yaptı.

Cankurtaran, cadde esnafına ve karşılaştığı Türkiyelilere, referandumda neden ‘Hayır’ oyu kullanmaları gerektiğini anlattı. Caddede gördüğü ilgiden memnun olan Cankurtaran'a, Cumhuriyet Halk Platformu üyeleri de ellerinde “Hayır” yazılı dövizlerle eşlik etti.

‘VATANDAŞLARIMIZ HUZUR İSTİYOR’

Parlamenter sistemin ve koalisyonların, bir ülkenin gelişmesi ve demokratikleşmesinin önünde engel olmadığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, “Bunun en güzel örneği Almanya'dır. Koalisyonla yönetilen Almanya dünyada ihracat lideri. Demek ki, önemli olan ülkenin iyi yönetilmesi ve demokrasinin nasıl inşa edildiğidir” dedi.

Son dönemde Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gerilimlere değinen Yasemin Öney Cankurtaran şunları söyledi:
“Buradan Türkiye'yi yöneten iktidara da seslenmek istiyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımız huzur istiyor. AKP'nin şov yapmak için Almanya, Hollanda gibi ülkelerle gerilimi arttırmasından oldukça rahatsız bir toplumla karşılaştık. Kiminle karşılaşsak bu gerilimden rahatsız olduğunu ifade ediyor. Almanya'ya yöneltilen, 'Nazi uygulamaları' veya 'Türkiye'yi kıskanıyorlar' gibi hakaret ya da gülünç söylemlerden kaçınılması gerektiğini söylüyorlar.”

DEMOKRASİ İÇİN ‘HAYIR’

Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye'de “Hayır” kampanyası yürütenlere karşı baskı uygulandığını dile getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ayrıca, “Hayır” kampanyası yürütenlerin bugüne kadar 117 darp ve engellemeyle karşılaştığını, 120 kişinin ise gözaltına alındığını söyledi. AKP'nin devletin tüm imkanlarını kullanarak “Evet” kampanyası yürüttüğünü belirten Cankurtaran, basının da ağırlıklı olarak AKP çizgisinde yayın yaptığını ifade etti. Yurt dışında sandıkların kurulduğunu ve oy kullanma işleminin devam ettiğini hatırlatan Yasemin Öney Cankurtaran, yurt dışındaki Türkiyelilere oylarını kullanmaları çağrısı yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, “Biz buradan diyoruz ki, burada yaşayan vatandaşlarımız nasıl demokratik bir yerde yaşamak istiyorlarsa, kendi vatanları için de parlamenter sistem çatısı altında, demokrasi zemini üzerinde, Türkiye Cumhuriyeti bayrağının ilelebet dalgalanması için 'Hayır' demeleri gerektiğini söylüyoruz.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bingöl’de 23 bölgedeki yasak uzatıldı

SONRAKİ HABER

‘Türkiye’nin AB üyeliğini savunmak artık zor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...