01 Nisan 2017 20:57

Venezuela Yüksek Mahkemesi kararını geri çekti

Venezuela Yüksek Mahkemesi parlamentonun yetkilerini elinden alma kararını geri çekti.

Paylaş

Venezuela Yüksek Mahkemesi parlamentonun yetkilerini elinden alma ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırma kararını geri çekti.
 
DW Türkçe'nin haberine göre, Venezuela Yüksek Mahkemesi'nin daha önce verdiği verdiği parlamentonun yetkilerini elinden alma kararının ardından ülkede artan siyasi gerginliğe son vermek için Devlet Başkanı Nicolas Maduro devreye girmişti. Maduro başkanlığında toplanan Ulusal Savunma Konseyi'nden yapılan açıklamada, mahkemeden parlamentonun yetkilerini elinden alma ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırma kararlarının gözden geçirilmesinin istendiği belirtilmişti. Açıklamada, "kurumsal istikrarın ve devletteki güçler dengesinin sağlanması” için kararın gözden geçirilmesinin istendiği kaydedilmişti.
Maduro televizyondan yayınlanan konuşmasında, kararlar nedeniyle yaşanan krizin "aşıldığını” duyurmuş, mahkemenin kararlarını "izah edeceğini ve düzelteceğini” vurgulamıştı.

Venezuela Yüksek Mahkemesi 2016 yılının Ağustos ayında, muhaliflerin çoğunlukta bulunduğu Parlamento'nun seçimlerde yolsuzluk yaptığı iddia edildiği için görevleri askıya alınan üç vekilin yemin etmesine izin vererek, yasaları ihlal ettiğine hükmetmişti. Mahkeme, çarşamba günü ise parlamentonun yetkilerinin süresiz olarak iptal edilmesine karar vermişti. Mahkeme, kararına gerekçe olarak parlamentodaki çoğunluğun yasal düzenlemelere uymamasını ve yargının aldığı kararları hiçe saymasını göstermişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

'Bağdat'ın bayrak kararı bizi ilgilendirmiyor’

SONRAKİ HABER

262 Türk diplomat ve askeri personelden iltica başvurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa