01 Nisan 2017 15:18

Topbaş: Maddeleri teferruat olarak görüyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş '18 maddeyi teferruat olarak görüyorum. Bir insana güveniyorsanız yetki verirsiniz.' dedi.

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Haliç'te denizin içine Fatih Sultan Mehmet Han'ın at üzerinde heykelini koyacağız. Denizden şahlanmış heykeli buraya koyuyoruz. Buradan yürüyerek geçen turistler, Fatih'in heykelini görsünler, fotoğrafını çeksinler" dedi.

Referanduma dair fikrini de açıklayan Topbaş, "18 maddeyi teferruat olarak görüyorum. Bir insana güveniyorsanız yetki verirsiniz." dedi.

HALİÇ'E FATİH SULTAN MEHMET HEYKELİ

Kadir Topbaş, Kasımpaşa İBB Sosyal Tesisleri önünde düzenlenen 'Beyoğlu'na Yapılan Yatırım ve Hizmetlerin Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'ne katıldı. Törende bir konuşma yapan Kadir Topbaş, Beyoğlu'na yaptıkları yatırımlar toplamının 2 katrilyon 600 trilyon olduğunu söyledi. Beyoğlu'nda yapımı devam eden projeleri anlatan Topbaş, Karaköy'den Koç Müzesi'ne kadar deniz üzerinden 2'si bisiklet 8'i yaya olmak üzere toplam 10 metre genişliğinde yüzer yürüme yolu yapacaklarını ifade etti.

Haliç üzerindeki projelerden bahseden Topbaş, "Haliç'te denizin içine Fatih Sultan Mehmet Han'ın at üzerinde heykelini koyacağız. Denizden şahlanmış heykeli buraya koyuyoruz. Buradan yürüyerek geçen turistler, Fatih'in heykelini görsünler, fotoğrafını çeksinler. Koç Müzesi'nin önüne geldiğinide de eski Galata Köprüsü'nü kaldırdık, ekolojik köprü yapıyoruz. Çayır çimen, güller içerisinde karşıya (Feshane) geçeceksiniz. Oradan da Feshane'nin önünden Haliç'teki iki adaya yürüyeceksiniz. O adaların arasından 'Leonarda Köprüsü'yle karşıya geçeceksiniz" dedi.

'GÜVENİYORSANIZ YETKİ VERİRSİNİZ'

Konuşmasında referanduma değinen Kadir Topbaş, "18 madde; bu maddelere girmeyeceğim. Maddeleri teferruat olarak görüyorum. Bir insana güveniyorsanız yetki verirsiniz. Güvenmiyorsanız yetki vermezsiniz" ifadelerini kullandı.

"Çok hızlı karar vermek ve iş yapabilmek için sistemde değişimler lazım" diyen Topbaş, "Yeni sistemde acil kararlar vermek lazım. Deniyor ki 1 kişiye bu kadar yetki verilir mi? Yetki verilince istediğini atayacak, istediğini alacak. Zaten şu anda 3'lü kararname ile bu var, bu yapılıyor. Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı kararıyla bu yapılıyor. Bugün sizden istenilen yetki, kurulacak olan hükümetin doğrudan hükümeti kurabilme ve parlamentonun denetiminde olacak yeni bir sisteme geçiştir" şeklinde konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Annesini öldürmekten tutuklandı

SONRAKİ HABER

Akdeniz Belediyesinde işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...