01 Nisan 2017 11:54

Cihatçılar: 1 ay içinde TSK ile yeni operasyon yapacağız

Suriye'deki cihatçı Sultan Murad Tugayı Komutanı Ahmed Osman, TSK ile 1 aydan kısa bir süre içerisinde yeni operasyonlar yapacaklarını söyledi.

Paylaş

'Fırat Kalkanı' harekatında TSK ile birlikte hareket eden Sultan Murad Tugayı Komutanı Ahmed Osman, Rus haber ajansı TASS'a yaptığı açıklamada Suriye'nin kuzeyinde TSK ile yeni operasyonlar yapacaklarını ancak isminin 'Fırat Kalkanı' olmayacağını söyledi.

Cenevre görüşmelerine katılan Suudi Arabistan destekli Yüksek Müzakere Komitesi'nin de üyesi olan Ahmed Osman, "Fırat Kalkanı operasyonu el Bab'ı alarak amacına ulaştı" dedi.

Al Masdar'ın yansıttığı habere göre Osman, "Şimdi farklı isimler altında yeni operasyonlar düzenleyeceğiz" derken yeni operasyonun 1 aydan daha kısa bir süre içerisinde gerçekleşebileceğini belirtti.

TSK ve TSK'yle birlikte hareket eden cihatçı güçler, el Bab sonrası Suriye Demokratik Güçleri'nin hakimiyetindeki Menbic ve Efrin'in hedef alınacağını söylemişti. Rusya ve ABD'nin Menbic'e yönelik operasyona izin verilmeyeceğini göstermesi sonrası el Bab'ın batısındaki Tel Rifat aracılığıyla Efrin'e karşı cephe açma tartışmaları gündeme gelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yolu olmayan mahallede tehlikeli yolculuk

SONRAKİ HABER

BTK, Periscope'a erişimin engellenmesine dair açıklama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...