01 Nisan 2017 11:20

Yolu olmayan mahallede tehlikeli yolculuk

Rize'nin Muradiye Beldesi Yeşildere Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar yolu olmayan evlerine 100 metre yüksekten geçen ilkel teleferikle ulaşıyor.

Paylaş

Rize merkeze bağlı Muradiye Beldesine bağlı 25 haneli Yeşildere Mahallesi'nde araç yolu yapımı için çaba harcayan mahalle sakinleri bir sonuç alamayınca, çözümü teleferikte kurmakta buldu. Mahalleye bölgede varangel olarak bilinen ilkel teleferik hatları kuruldu.

Mahalle sakinleri, 120 metre uzunluğunda ve zeminden yaklaşık 100 metre yükseklikten geçen teleferik hattı ile evlerine ulaşıyor. 10 kadar teleferik hattı kurulan mahallede teleferiğin biri gidiyor, biri geliyor. Ölümüne yolculuk yapan mahalle sakinleri, dik patika yolu çıkamayan yaşlı ve hastaların teleferiğe binmekten başka çareleri olmadığınan yakındı. 

'ALLAH'A EMANET GİDİYORUZ'

Evlerine yol olmadığı için 10 yıldır teleferikle ulaşım sağladığını anlatan Kamile Küçükmustafa, "Tehlikeli ama Allah'a emanet biniyoruz. 10 yıldır yol yaptırmaya çalışıyoruz ama sonuç alamadık. Kalp hastasıyım. Dik yokuşu inip çıkamıyorum. Korku içinde teleferiğe biniyorum" dedi. 

Mahallede teleferikle kullananlardan Marifet Yıldırım da "Yolumuz yok. Sakat olduğum için yürüyemiyorum. Tek isteğimiz bir yol. Teleferiğe binmek tehlikeli ama başka çaremiz de yok" diyerek evlerine yol yapılmasını istedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu'dan Şengal açıklaması: ABD söz verdi

SONRAKİ HABER

Cihatçılar: 1 ay içinde TSK ile yeni operasyon yapacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...