23 Haziran 2012 09:41

Yasa çıktı ama ölümler sürüyor

ANKARA Metro inşaatında meydana gelen göçük bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Göçüğün meydana geldiği sırada yoldan geçmekte olan inşaat işçisi Kadir Sevim’in cesedine 14 saat sonra ulaşılabildi. TBMM Ek Binası inşaatında çalışan Kadir Sevim’in sabah saatlerinde işe giderken İnönü Bu

Yasa çıktı ama ölümler sürüyor
Paylaş

ANKARA Metro inşaatında meydana gelen göçük bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Göçüğün meydana geldiği sırada yoldan geçmekte olan inşaat işçisi Kadir Sevim’in cesedine 14 saat sonra ulaşılabildi. TBMM Ek Binası inşaatında çalışan Kadir Sevim’in sabah saatlerinde işe giderken İnönü Bulvarı üzerindeki metro çalışmalarının yapıldığı kesime yakın alanda çöken kaldırımın altında oluşan çukura düştüğü bildirildi.

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Bülent Tatlı işçi sağlığı ve güvenliği konusunun sadece yaşanan faciaların ardından gündeme gelmesine tepki gösterdi. Tatlı, iş kazalarının son yıllarda artmasının nedeninin Bakanlığın denetim ve gözetim sorumluluğunu yerine getirmemesi olduğunu kaydetti.  19 Haziranda yasalaşan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı’nı eleştiren Tatlı, yasanın hazırlanma sürecinde sendikaların ve meslek odalarının görüşlerinin alınmadığını ve yasanın iş kazalarına çözüm olmaktan uzak olduğunu ifade etti.  

Yasa ile Bakanlığın iş kazalarındaki sorumluluktan kendini yasal olarak arındırdığını ifade eden Tatlı, sorumluluğu da iş güvenliği uzmanları ve işçiye yüklediğine dikkat çekti.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşgal ettiler, ‘söz’ü aldılar

SONRAKİ HABER

BTS: Vergide adalet sağlanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...