23 Haziran 2012 09:40

İşgal ettiler, ‘söz’ü aldılar

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü önünde 10 gündür ‘çadırlı’ oturma eylemi yapan hazırlık öğrencileri, dün yaptıkları eylem sonrasında rektörlük binasını işgal etti. Rektör yardımcısından söz alana kadar işgale devam eden öğrenciler, istedikleri sözü aldıktan sonra işgal eyle

İşgal ettiler, ‘söz’ü aldılar
Paylaş

İLK PANKART KAPIYA

Hazırlık öğrencilerinin yüzde doksanının uygulanan ‘sistem’ nedeniyle mağdur olduğunu belirten öğrenciler, 10 gündür rektörlük önünde eylem yapıyordu. Eylemin 10. gününde rektörlüğe yürüyen bin 500 öğrenci ve veli, üniversite kapısına ‘Hazırlık Sınıfta Kalmayacak’ pankartı astı.

Öğrenciler, Rektörlük önüne geldiğinde, Rektör Davut Aydın ile görüşmek istedi ancak bu talep ‘rektör şehir dışında’ denilerek reddedildi. Ardından öğrenciler rektör yardımcıları ile görüşmek istedi ancak bu talep de kabul edilmedi. Bunun üzerine veliler rektör yardımcıları ile görüşmek istedi. Bu istek önce kabul edilmedi, ardından da “rektör yardımcıları burada yok aradık geliyorlar” denilerek bekletildi. Yaşanan bu gelişmelere tepki gösteren öğrenciler ise rektörlük binasını işgal etti.  

TAMAM TAMAM SÖZ

İşgal üzerine dört öğrenci temsilci Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Cavcar ve Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak ile görüştü. Görüşmenin ardından öğrencilere açıklama yapan Kozak, öğrencilerin taleplerini dinlediklerini belirterek, “Sorunlarınızı Senato’da görüşeceğiz ve öğrenci lehine ne gerekiyorsa yapacağız. Eyleminiz, mücadeleniz amacına ulaşmış, mesajınız alınmıştır” dedi. Bunun üzerine  öğrencilerin, derslerden geçme sözü verilmedikçe binadan ayılmayacaklarını ifade etmesi üzerine Kozak, “Tamam tamam söz” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)


REKTÖR EYLEMDE ODADAYDI

Öğrencilerin rektör Davut Aydın ile görüşme talepleri ‘Rektör şehir dışında’ denerek reddedildi. Ancak Aydın odasının camından öğrencilere bakarken ve işgal sırasında aracıyla rektörlük binasından ayrılırken göründü. Bu durum ismini vermeyen bir rektörlük çalışanı tarafından da onaylandı. Üstelik Aydın’ın öğrencilerin taleplerini görmezden geldiği bu tutum ilk değil.  Aydın daha önce öğrencileri ‘30-40 serseri’ olarak tanımlamış,  bu 10 gün içinde öğrencilerin taleplerine olumlu cevap vermemişti. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen görüşmede ise öğrencilerin ifadelerine göre gayet sert bir tutum sergileyen Aydın, öğrencilerle görüşme yaptığı sırada elindeki kitapları masaya fırlatmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Nefrete inat yaşasın hayat

SONRAKİ HABER

Yasa çıktı ama ölümler sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...