01 Nisan 2017 03:17

'Koalisyon güçleri sivil kayıpları göze alıyor' 

NATO'nun ‘hava savaşlarının' eski planlayıcısı yarbay Ulrich Scholz, ‘'Koalisyon güçleri sivil kayıpları göze alıyor' dedi.

Paylaş

NATO'nun ‘hava savaşlarının' eski planlayıcısı yarbay Ulrich Scholz, Sputnik'e verdiği röportajda ittifak güçlerinin hava saldırılarında imha edilmesi amaçlanan IŞİD militanlarının yanında, sivil kayıp ihtimalini de göze aldığını öne sürerek, "Sivil kayıpları durdurmanın tek yolu, savaşı durdurmak" dedi.

 ‘Sivil kayıpların olabileceğini kabul ediyoruz' diyen Scholz, koalisyon güçlerinin IŞİD'i hedef aldıkları ve sivil halkta da ölümlere neden olan hava saldırılarında Almanya'nın Tornado keşif uçaklarının da yer aldığı bilgisine şaşıran siyasilerin ve medyanın, sahte bir tavır ortaya koymuş olabileceklerini akıllara getirdi.

‘SİVİL KAYIPLAR İLK BAŞTA GÖZE ALINIYOR'

ABD veya NATO'nun hava savaşındaki klasik tavrının söz konusu olduğunu söyleyen Scholz, "IŞİD'in orduya karşı savaşta sivil halkla karışarak hareket etmekten başka şansı yok. Hava saldırılarında da sivil halkı bombalara hedef haline getirmeye çalışıyorlar. Bu nedenle sivil kayıplar, ilk başta göze alınıyor" diye konuştu.

‘SİVİL HALKTAN 10 KİŞİYE KADAR ÖLÜMLER KABUL EDİLİYOR'

Scholz, uluslararası hukuk uzmanlarının belirlenen hedeflerin yanında 10 kişiye kadar ölümlerin kabul edilebilir olduğunu belirttikleri ve bu tür hedeflere yeşil ışık yaktıklarını söyledi. Söz konusu hukuk danışmanlarının koalisyon güçleriyle çalıştığını doğrulayan uzman, bu kişilerin koalisyon güçlerinin planladığı her operasyonu hukuki açıdan değerlendirdiğini ve Alman uçaklarının katıldığı operasyonların da buna dahil olduğunu bildirdi. (DIŞ HABERLER)

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
 

ÖNCEKİ HABER

Ekmek ve Gül 3 Nisan'da yeniden kadınlarla buluşuyor

SONRAKİ HABER

Twitter, Periscope’un adını değiştirdi Scope yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa