31 Mart 2017 12:05

Halit Akçatepe hayatını kaybetti

Usta sinema sanatçısı Halit Akçatepe 79 yaşında hayatını kaybetti.

Paylaş

Hababam Sınıfı’nın “Güdük Necmi”si Halit Akçatepe öğleden sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Usta oyuncunun geçtiğimiz yıl beyin damarlarının tıkanması nedeniyle sağ tarafında kısmi felç meydana gelmişti. Ölüm haberinin duyulmasının ardından arkadaşları ve sevenleri üzüntülerini sosyal medyada usta oyuncunun rol aldığı filmlerden kareler paylaşarak dile getirdi. 

“Hababam Sınıfı”, “Canım Kardeşim”, “Süt Kardeşler” ve “Mavi Boncuk” gibi birçok filmde rol alan ve unutulmaz karakterlere imza atan Akçatepe 79 yaşındaydı. Özellikle Kemal Sunal’la birlikte canlandırdığı karakterler sinema sevenlerin hafızalarını kazındı.Tarık Akan ve Kahraman Kıral’la birlikte oynadığı “Canım Kardeşim” filmi Türk Sineması’nın en iyi ilk yüz filmi arasında yer aldı.     

HALİT AKÇATEPE KİMDİR?

Halit Akçatepe 1938 yılında İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğdu. İlkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okuyan usta oyuncu; lise eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamladı. İlk filmini 1943 yılında henüz 5 yaşındayken oynadı.1972 yılında Tarık Akan ve Filiz Akın’ın başrollerini oynağı “Tatlı Dillim” filminde canlandırdığı “Çoban” tiplemesiyle dikkatleri üzerine çekmeye başaran Akçatepe, asıl ününü Hababam Sınıfı serisindeki Güdük Necmi tiplemesiyle yakaladı. Usta oyuncunun annesi Leman Akçatepe, babası ise Hababam Sınıfı’ndaki  “Paşa Nuri” rolüyle tanınan  Sıtkı Akçatepe’dir. Usta oyuncu Itır, Ebru ve Günsu isimli üç çocuk babasıydı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı'

SONRAKİ HABER

Akmet Hakan’dan Kadri Gürsel tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...