31 Mart 2017 11:53

Sandıkları bin avukat koruyacak

Ankara Barosu 'Her Okula Bir Avukat Projesi' kapsamında bin avukata sandık güvenliği konusunda eğitim vermeye başladı.

Paylaş

Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiren tarihi bir referandum yapılacağını belirten Ankara Barosu “Her Okula Bir Avukat Projesi” kapsamında bin avukata sandık güvenliği konusunda eğitim vermeye başladı.

Referanduma sayılı günler kala sandık ve seçim güvenliği tartışılan konuların başında geliyor. Geçmiş seçimlerde yaşanan pratikler ve referandumun taşıdığı önem nedeniyle özellikle “Hayır” cephesi, sandıklara müdahale edileceği yönünde ciddi kaygı taşıyor. Yaşanan kaygılardan kaynaklı “Her Okula Bir Avukat Projesi” başlattıklarını belirten Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Türkiye’de seçim süreçlerinin tartışmalı geçtiğini hatırlatarak, hemen her seçimde sandık güvenliğine gölge düşürülecek olayların yaşandığına dikkat çekti.

Canduran, geçmişte çöplerde onaylı mühürlü oy pusularının bulunduğunu hatırlatarak, “Sandık bölgelerinde sık sık elektrik kesilir; ‘trafoya kedi girdi’ denir. Siyasi partiler, sandık müşahitlerine ‘elektrik kesildiğinde sandığın üzerine oturma’ eğitimi verir. Hemen her seçimde yüzlerce, binlerce kişi sahte oy kullanırken yakalanır. Tüm bunlar da seçimleri şaibeli hale getirir” diye konuştu. 

'TEK BİR OYUN DAHİ ZAYİ OLMAMASI GEREKİYOR’

Referanduma özel olarak “Her Okula Bir Avukat Projesi” geliştirdiklerini aktaran Canduran, “Çünkü bu referandumda tek bir oyun bile zayi olmaması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Ankara genelinde 9 bin 11 sandıkta toplam 3 milyon 237 bin 446 seçmenin oy kullanacağını söyleyen Canduran, avukatların sandık bölgeleri üzerinde çalıştıklarını belirtti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Urfa’da HDP binasına saldırı: 'Hayır' flaması söküldü

SONRAKİ HABER

'İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa