31 Mart 2017 11:37

Memur Sen de başkanlık peşinde

Memur-Sen, 'Çok başlılığı da ortadan kaldırmak gerekir' diyerek KESK ve Kamu-Sen’in TİS masasına alınmamasını istedi.

Paylaş

AKP iktidarıyla birlikte üye sayısını yüzde 2240 oranında artırarak 41 binden 956 bine çıkaran Memur-Sen, “Çok başlılığı da ortadan kaldırmak gerekir” diyerek KESK ve Kamu-Sen’in toplusözleşme masasına alınmamasını istedi. 

Kamu İşvereni ile Sendikalar geçtiğimiz salı günü bir araya gelerek 2017 yılının ilk Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında yapılan ve sendikaların taleplerini ve eleştirilerini dile getirdiği toplantıda, hükümet her zamanki gibi, talepleri göz önünde bulunduracağını söylemekle yetindi.

AKP İLE YÜZDE 2240 BÜYÜDÜ

Esas tartışma hükümete yakınlığı ile bilinen ve AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında 41 bin olan üye sayısını 2016 yılı itibariyle yüzde 2240 oranında artırarak 956 bine çıkaran Memur Sen ile diğer kamu emekçisi konfederasyonları KESK ve Kamu-Sen arasında yaşandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yetkili sendika olarak “işin külfetini çektiklerini ve bunun bir getirisi olması gerektiğini” ileri sürerek, işçi sendikalarındaki gibi bütün kamu çalışanlarının üyesi oldukları sendika ve konfederasyonların yanı sıra kendilerine de dayanışma aidatı ödemeleri gerektiğini savundu. Ayrıca, toplusözleşme yapım aşaması içinde “yetki” tartışması açan Yalçın, muhalif sendikaları kast ederek, “Bunlar yasanın merhametiyle masada bulunuyorlar. Buna son verilmesi gerekiyor. Yetkisi olmayanının masada, görüşmelerde olmaması noktasında hem evrensel hem de ülkemizde işçi sendikacılığında uygulanan doğruların hayata geçirilmesi gerekiyor. Diğer alanlarda olduğu gibi buradaki çok başlılığa da son vermek gerekiyor” dedi.

Duruma tepki gösteren KESK ve Kamu-Sen temsilcileri, “Asıl Memur-Sen bu masada hükümetin merhametiyle bulunuyor” dedi. KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse şöyle tepki gösterdi: “Memur Sen Genel Başkanı’nın her toplantıda, toplusözleşme masasının bileşimine ilişkin kurduğu bu basmakalıp cümleler artık bıkkınlık verdi. Arkalarındaki siyasi iktidar desteği çekildiğinde geriye ne kalacağı herkesin malumu olan konfederasyonun genel başkanı toplusözleşmeye katılım konusunda işçi sendikalarını örnek veriyor; ama grev hakkından haberi bile yok. Hiç olmazsa önce grevi içermeyen bu garabet toplusözleşme düzenine ilişkin bir iki cümleniz olsun.”

İHRAÇLARI SAVUNDU

Öte yandan referandum için “evet propagandası” yapan Memur-Sen’in ihraç edilen kamu emekçileri için dile getirilen eleştirilere de hükümetten önce cevap verdiği öğrenildi. Bakanın, yapılan ihraçlarda yanlışlık olabileceğini söylemesine rağmen Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’ın, “mesele vatansa gerisi teferruattır” diyerek ihraçları savunduğu öğrenildi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Pendik'te banka soygunu girişimi: 2 yaralı

SONRAKİ HABER

Bakan Işık: Gerekirse başka isimle yeni operasyonlar yapılır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa