31 Mart 2017 11:03

Çalışmaları engellenen BES: ‘Hayır’ demeye devam edeceğiz

Hayır bildirisi dağıttıkları için 2 saat emniyet noktasında bekletilen BES Adana Şubesi üyeleri ‘Hayır’ demeye devam edeceğiz' dediler.

Paylaş

BES Adana Şubesi Genel Başkanı Fikret Aslan ve Genel Kadın Sekreteri Meryem Çağ'ın katılımıyla referandum gündemli basın toplantısı gerçekleştirdi. Şube binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Fikret Aslan, iş güvencesinin kaldırılması, sendikasızlaştırma dayatmalarına, grev, toplu sözleşme başta olmak üzere sendikal hakların ortadan kaldırılmasına "Hayır" diyeceklerini söyledi.

'REFERANDUMA EŞİT OLMAYAN KOŞULLARDA GİDİLİYOR'

Referanduma antidemokratik ve eşit olmayan koşullarda gidildiğini ifade eden Aslan, sabah saatlerinde adliye binasında çalışan büro emekçilerine 'hayır' bildirisi dağıttıkları için Savcılık emriyle 2 saat emniyet noktasında bekletildiklerini aktardı. Bu koşullarda yapılacak referandumun meşru olmayacağını söyleyen Aslan, tutanak tutarak konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına sendikal faaliyetleri engellendiği için suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

'KİRALIK İŞÇİLİĞE 'HAYIR'

Ücret adaletsizliklerine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren Aslan, bireysel emeklik sistemi ile sosyal güvenlik alanının özelleştirilmesine, kiralık işçiliğe, toplum yararına çalıştırma adı altında büro emekçilerinin esnek ve güvencesiz çalıştırılmasına referandumda 'hayır' diyeceklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İŞKUR'daki usulsüzlükler Meclis gündemine taşındı

SONRAKİ HABER

Doktor Kenan Ateş anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...