31 Mart 2017 09:34

Hak-İş'in hayal tacirliğine taşeron işçiden tepki

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, AKP'nin önceki seçimde verdiği ve tutmadığı 'kadro sözü'nü kullanarak referandumda oy istedi.

Paylaş

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, referandumda evet oyu istemek için taşeron işçilerin yıllardır çözülmeyen kadro talebine el attı.

Arslan, twitter hesabından “Yeni Anayasa ile taşeron emekçilerin, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü konusunda da daha hızlı yol alınır” mesajını paylaştı. Arslan'ın açıklaması tepki çekti.

Güzellik salonlarının sorunlarının bile KHK ile çözüldüğüne dikkat çeken işçiler, “Kadro verecek olsalar bir gecelik işi var. Biz taşeronlar yemiyoruz bu oyunları” dedi.

Twitter’dan Arslan’a yönelik tepkiler şöyle:
-Taşerona kadro vermek isteyenler 1 gecede çoktan vermişti. Bu oyalama, kandırma, uyutmadır. Biz taşeronlar yemiyoruz bu oyunları.
-Siz Allah’tan korkmaz mısınız? Nasıl işçi savunucusu oluyorsunuz! İsteseler tek bir kararname ile kadro verirler. Anayasa ne alaka.
-Trafik cezalarını bile KHK ile artırdılar. Taşerona kadro verecek olsalar yeni anayasayı mı bekleyecekler?
-İşçilerin duygularını sömürmeye utanmıyor musunuz? Şimdiye kadar ellerini tutan mı vardı? Hadi oradan.
-Güzellik merkezinin sorununu KHK ile çözen, işçiler için anayasa mı değiştirmesi lazım? Saray’da cereyanlı yere oturtmuşlar sizi.
-Kadro verecek olsalar bir gecelik işi var. Bu kadar yalan dolan olmaz arkadaş. İşçi misiniz, komisyoncu musunuz karar verin!
-Şimdi elini kim tutuyor ki? Hiç inandırıcı değil.

DİSK/GIDA-İŞ’TEN TEPKİ

DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan da, Hak-İŞ Başkanına twitterdan tepki gösterdi. Aslan, “Bunu inanarak mı söylüyorsunuz? Bırakın işçilerin duygularını sömürmeyi, taşeronu yaratanlar taşeron sorunun çözemez” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YGS'yi 1 dakika ile kaçıran öğrenci intihar etti

SONRAKİ HABER

Başbakan Binali Yıldırım: Avrupa bizi kıskanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...