31 Mart 2017 08:39

Cem Küçük: Reza Zarrab Türk devletinin projesidir

Hükümete yakın kalemlerden Cem Küçük, ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab için 'Türk devletinin projesidir. Bizim adamımızdır' dedi.

Paylaş

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanması hakkında konuşan hükümete yakın kalemlerden Cem Küçük, Reza Zarrab için "Türk devletinin projesidir" dedi.

Küçük, Habertürk'te katıldığı programda ABD'de tutuklu bulunan İran kökenli iş adamı Zarrab'ın "Hükümetin adamı olduğunu ve İran'a uygulanan ambargoyu delecek bir organizasyon kurarak Halkbank'a ve Türkiye'ye milyonlarca dolar kazandırdığını" söyledi.

Küçük, "Zarrab Türk devletinin bir projesidir. Bizim adamımızdır. İran'a ambargo varken bizim mallarımız, İran'a gidiyordu. Hükümetten önce de nasıl vardı? İki tane firma vardı. Bunge ve Cargill firmaları. Bunlar İsrail ve ABD firmaları. Bunlar o malları İran'a satıyordu. Sonra biz dedik ki biz milyarlarca dolar komisyon ödüyoruz. Niye verelim? Rıza Sarraf geldi. Sarraf, İran'daki iş adamlarının Türkiye'deki parasını kontrol eden kişi. Sarraf ile Babek Zencani düşmandı. Onlar ortaktı diyen aptallar var. Sarraf ile ne yaptık. Kendi malımızı kendimiz verdik. Burada Halkbank işe yaradı. Halkbank burada çok milli bir iş yaptı" ifadelerini kullandı.

Küçük, 17-25 Aralık soruşturmaları sırasında Halkbank'ın Eski Genel Müdürü Süleyman Arslan'ın evinden çıkan paraların da FETÖ'cü polisler tarafından konulduğunu iddia etti. (HABER MERKEZİ)

İHSAN ÇARALAN: YENİ VE BÜYÜK SORUN; ZARRAB-ATİLLA DAVASI

ÖNCEKİ HABER

Sınır dışı edilmek istenen mülteci kendini yaktı

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak Yazarı Hayrettin Karaman, 'Başkana itaat' istedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...