31 Mart 2017 00:43

Liseleri AKP’nin arka bahçesi olarak gören zihniyet

Esenyurt ve Beylikdüzü’den öğrenciler yazdıkları mektupta Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun okullarda 'evet' çalışmasını eleştirdi.

Paylaş

Esenyurt ve Beylikdüzü’den 
öğrenciler
İstanbul

Uzun yıllardır gündemimizde eğitim sorunu yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. Bunun büyük belirtileri eğitimi şeriatlaştırmaya çalışmak, sermayeye bol keseden sömürülen yetiştirmek, Türkiye’nin anti-emperyalist devrim mücadelesini anlatan “TC İnkılap Tarihi” dersini müfredattan kaldırmak, evrim konusunu müfredattan kaldırmak, öğrencileri ispiyoncu yapmak, bozulmuş bir tarihi öğretmek, okullara gerici siyaseti sokmaktır. Tüm bunlara bakıldığı vakit gündemimizi yok eden bir güruhun geleceği de pranga altına almaya çalıştığını görebiliyoruz. Buna en büyük yatırımı Fethullah Gülen yapmıştır. Birçok hükümet buna boyun eğmiştir ve aslında bunun sebebine de baktığımız vakit iktidara oturmalarının sebebi de Fethullah Gülen’dir. İktidarların da özel izinleriyle Türkiye’nin dört bir yanında kendi tarikat yuvalarını kurmuştur. Bu tarikat yuvalarını eğitim vesvesesinde sunmuştur ki aynı hükümetler bu duruma kefil olmuştur. Sonuç; günümüzde şeriatlaşmış bir yapı bulunmakta. Öğrencilerin bilimsel, laik eğitim talebinin dışında tüm gerici siyaset okullara sokulmuştur. Bunun en büyük örnekleri günümüzde yaşanmaktadır. Liselere gerici siyaset en aktif şekilde yapışmış durumdadır ve bu yapışan lekeyi siyasiler daha da sıvazlamaktadır. Cumhurbaşkanı’nın Başdanışmanı Mehmet Uçum’un Kadıköy Ahmet Sami Gezici İmam Hatip Lisesi’nde “Evet” propagandası yapmaya çalışması da buna örnektir.

Yakın zamanda Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “1923’te darbe yapıp Cumhuriyet’i kurdular” sözleriyle gündemimize oturdu. Buradan hızını alamayan “başkan” Güzelyurt Kız İmam Hatip Lisesi’ne giderek alenen “Evet” oyu istedi. Böyle bir yasal olmayan yapılaşma Türkiye’nin her yerinde artış gösterirken Esenyurt, Avcılar ve çevre bölgelerde daha radikal bir boyut kazanmış durumdadır. Öğrenciler okul içinde militarist boyutlarda örgütlenme yapmaktadır. Bu liselere örnek olarak Güzelyurt Kız İmam Hatip Lisesi, İhsan Nakipoğlu İmam Hatip Lisesi, Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi, Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesi, Büyükçekmece Anadolu Lisesi verilebilir. Lise öğrencilerinin eğitimlerini arka plana atan bu gerici zihniyet okullarda AKP teşkilatlanması yaratarak öğrencileri birbirine kırdırmaktadır. Liseleri AKP’nin arka bahçesi olarak gören bu zihniyet kendi yasal olmayan fikirlerini okullarda kurmaya çalıştıkları kulüplerle aklamaya çalışıyorlar. Kulüp her vakit ilçe siyasi örgütle ilişki içerisinde kalacaktır ve bu da okullardaki gerici siyasi örgütlenmenin önünü açmaktadır. Okuldaki yapılanmalarıyla, “Evet” propagandasına adam çekmeye çalışan öğrencilerin hizmet ettiği grup eğitimlerini ellerinden alan bir cepheden başka bir şey değildir.

Necmi Kadıoğlu’nun son zamanlardaki atılımlarına baktığımız zaman okullardaki siyasi örgütlemeleri birinci elden desteklediği çok açıktır. Necmi Kadıoğlu Esenyurt’ta birçok okulda faaliyet yürütmektedir. Hem şahsıyla hem de adamlarıyla örgütleme faaliyeti yapmaktadır ve bunu ilçesindeki okullarından esirgememektedir.

ÖNCEKİ HABER

Gel kardeşim ‘hayır’da buluşalım

SONRAKİ HABER

Gençlere mektup yollayan Başbakana mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...