30 Mart 2017 20:17

‘Yakın dönemde bağımsızlık için referanduma gideceğiz’

Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Guterres ile görüşmesinde, ‘Yakın dönemde bağımsızlık için referanduma gideceğiz’ dedi.

Paylaş

Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Erbil'de temaslarda bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinde,  "Yakın dönemde bağımsızlık için referanduma gideceğiz" dedi.

T24’ün Kürdistan24'ten aktardığı habere göre Barzani görüşmede, yapılması planlanan referanduma dair, “Yakın bir dönemde referandum yapılacak. Kürdistan halkının geleceğine dair vereceği karardan dünya da haberdar olacak” dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres de görüşmede, yüzbinlerce mülteciyi topraklarında ağırladığı için Barzani ve halkına teşekkür etti. Peşmerge güçlerine karşı güzel düşüncelerini ve saygısını dile getiren Guterres, “Dünya, kısıtlı silah ve imkanlarla IŞİD teröristlerini püskürten Peşmerge ve Kürdistan halkını saygı ile izlemektedir” dedi.

Uluslararası toplumun büyük bir mülteci nüfusa ev sahipliği yapan Federal Kürdistan Bölgesi’ne yeterli desteği sunmadığını dile getiren Guterres, Dünyanın Mülteciler konusunda Federal Kürdistan Bölgesi ile dayanışması için çaba göstereceğini ifade etti.

Guterres, Birleşmiş Milletlerin Irak ve Federal Kürdistan Bölgesi ile tüm meselelerde, özellikle de IŞİD bitirilmesi hususunda tam bir dayanışma içerisinde olmaya hazır olduğunu, mültecilere yardımların tamamen insani bir görev olarak yerine getirileceğini dile getirdi.

Görüşme esnasında Barzani, peşmergenin IŞİD ile mücadelesine değindi. Barzani, “IŞİD efsanesinin Peşmerge tarafından bozguna uğratılması onur vesilesidir” dedi.

Uluslararası Koalisyon güçlerine ve BM’ye desteklerinden ötürü teşekkürlerini sunan Barzani, Irak güçleri ile Peşmerge arasında güvenlik ve savunma alanlarında iyi bir uyum ile büyük başarılar elde edildiğini dile getirdi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Çakıcı'ya 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten 10 ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

Gelecek yıl yazma eğitiminde eğik el yazısı kullanılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa